Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Űrgárdista konverziók

2012.09.25. 21:04 | Bulba | 2 komment

Mivel egy ideje nem jelentkezett a blog semmi érdemlegessel, úgy határoztam, hogy összerittyentek egy kis érdekességet.

Mai témánkkal az épülő új űrgárdista rendházam, a Salamanders Chapter szállítóhajóit veszem górcső alá.

Mint ismeretes, az űrgárdista rendházak az Epicben elsődlegesen a kimagasló mobilitásukról híresek (amellett, hogy szétszednek bármit, ami az útjukba kerül). Ez mind felszíni (Rhino, Razorback, Land Raider), mind légiszállításban megmutatkozik.

THUNDERHAWK

THUNDERHAWK A JÁTÉKBAN

A légiszállítás elsődleges gerincét a Thunderhawk war enginek képezik. Ezek a "repülők" képesek egy komplett tactical vagy terminator, illetve két assault, devastator vagy scout formáció szállítására, esetleges támogatással együtt. Gyalogság helyett motorosok szállítására is alkalmas. Mivel az ellenséges tüzet igen jól viseli, ezért akár a csata közepébe leszállva is kidobhatja a támadó csapatokat. Légitámadás esetén erős önvédelmi képességekről tesz tanúbizonyságot, nagyszámú heavy bolterének köszönhetően. A leszálló csapatok előtt erős fegyverzetével tisztíthatja meg a kidobási pontot. Ha ez még nem lenne elég, önálló harcjárműként tevékenykedve is hatékony gyalogságpusztító.

Értékei a játékban a következők:

THUNDERHAWK GUNSHIP

Type: AC/WE

Speed: bomber

Armour. 4+

CC: 6+

FF: 4+

Weapons:

Twin heavy bolter: 15cm, AP4+/AA5+ (RF)

Twin heavy bolter: 15cm, AP4+/AA5+ (LF)

2× twin heavy bolter: 30cm, AP4+/AA5+ (FxF)

Battle cannon: 75cm, AP4+/AT4+ (FxF)

Notes:

DC2, Planetfall, Reinforced armour, Transport (May carry 8 of the following units: Bike, Devastator, Dreadnought, Salamander devastator, Salamander tactical, Salamander terminator, Tactical and Scout. Terminators and Dreadnoughts take up two spaces each).

Critical hit effect: The aircraft's control surfaces are damaged. The pilot loses control and the Thunderhawk crashes, killing all aboard.

KONVERZIÓ ÉS PROXY

Sok mindent el lehet mondani a GW által készített Thunderhawkról, csak azt nem, hogy csúnya. Maga az eredeti modell nekem is nagyon tetszik, a formavilága valami iszonyatosan jól el van találva. A szögletes space marine dizájn (szándékosan így írva, ha már nem szép magyar szó, legalább nézzen ki hülyén) nagyon átjön.

Ezekből a gyönyörűségekből a GW is és a ForgeWorld is készít modelleket, de nekem mindegyikkel van egy kis bajom (hiába, válogatós vagyok).

A GW modellje így néz ki:

Ezzel még így önmagában nem volna baj. Az egyetlen kifogásom ellene, hogy aránytalanul kicsi a többi Epic modellhez képest. Kuka. Ha már új sereget csinálok, passzoljon az Aeronautica Imperialisból vett repülőkhöz és az Epic modellekhez.

A ForgeWorld-féle verzió már sokkal jobb:

Méretileg ott van a szeren, szépen kidolgozott, nagyon állat kis cucc. Két fő baj van vele:

1. Ettől a héttől kezdve nem rendelhető.

2. Amíg még létezett, 19 GBP-t kóstált, ami valjuk be, rohadtul sok.

Mit tehet ilyenkor az egyszeri Epices? Épít magának olyat, ami neki tetszik. Nem lesz olyan, mint a gyári Thunderhawk, de legalább saját.

A legfontosabb szempontjaim az alábbiak voltak:

- legyen repülő tégla megjelenése

- legyen rajta egy ágyú (battle cannonnak)

- legyen viszonylag lapos profilja

- legyen döntött orra (csapóajtónak)

- végül arányaiban passzoljon a már leírtakhoz

Nem mondhatom, hogy tolongtak a jelentkezők. A legesélyesebbnek végül két 1/72 léptékű páncélosmakett bizonyult, mégpedig a szovjet BMP-1 és a svéd Stridsvagn-103 makettje. Mivel a szovjet cuccot szép minőségben nem leltem fel, ezért a Trumpeter Stv-103 gyártmánya mellett döntöttem (ezúton köszönöm meg a Támaszpont hathatós támogatását, ami a makettek gyors beszerzésében testesült meg).

Mivel ez eredetileg egy harckocsi, a céljaimnak értelemszerűen nem felelt meg maradéktalanul. A lövegcső túl hosszú, a lánctalp szükségtelen, a géppuska szintén, éppúgy a dögtoló az elején (népszerűbb nevén dozer blade). Ezen felül kell rá kell szerkeszteni egy pár szárnyat, egy rakat heavy boltert és nem ártana rá hajtómű sem.

A lánctalp egyszerű kérdés volt: nem raktam fel. A felfűggesztés alvázteknőre öntött részét Dremmel barátunk segítségével megszüntettem és 2mm vastag műanyag lemezel eltüntettem a lánctalp üregét. A szárny szintén műanyagból készült és kapott egy Aquila Imperialist. A hajtóműfúvókát egy 1/144 léptékű F-14 makettből származtattam, a függőleges vezérsíkhoz hasonlóan. Már csak a fegyveztetet kell rászerelnem (várom, hogy megérkezzen) és mehet a fényezőműhelybe, hogy szorgos kis servitorok dolgozzanak rajta.

LANDING CRAFT

LANDING CRAFT A JÁTÉKBAN

A Landing Craft elsődlegesen a páncélos erők mozgatásához van kitalálva. Persze ez nem korlátozza a használatát kizárólag erre, a gyalogság éppoly remekül használhatja erre a célra. Nagy szállítókapacitás, még nagyobb tűzerő és még annál is nagyobb struktúrális szilárdság jellemzi.

Értékei a következők:

LANDING CRAFT

Type: AC/WE

Speed: bomber

Armour. 4+

CC: 5+

FF: 3+

Weapons:

Storm bolters: 15cm, small arms

3× Twin heavy bolters: 15cm, AP4+/AA5+

2× Twin lascannon: 45cm, AT4+

Notes:

DC4, Planetfall, Fearless, Reinforced armour, Transport (May carry 12 of the following units: Bike, Devastator, Dreadnought, Salamander devastator, Salamander tactical, Salamander terminator, Tactical and Scout. Terminators and Dreadnoughts take up two spaces each. In addition, the Landing Craft can carry 4 vehicles based on the Land Raider or 6 based on the Rhino, or one of the following combinations: 3 Land Raiders and 1 Rhino, 2 Land Raiders and 3 Rhinos, 1 Land Raider and 4 Rhinos).

Critical hit effect: The Landing Craft's magazine explodes. Destroying the Landing Craft and anybody on aboard. Any units within 5cm of the Landing Craft suffer one hit.

KONVERZIÓ ÉS PROXY

Ellentétben a Thunderhawkkal, a GW által gyártott Landing Craft több, mint visszataszító. Így néz ki:

Biztos vagyok benne, hogy van olyan ember, aki szerint ez szép. Én nem vagyok ilyen. Egyszerűen nem tetszik a vékony géptörzs, a csonka szárnyak és az oldalsó konzolok. Ez egy leszállóegység. Az oldalán lógó tankok a légkörbe lépéskor legalább is bibisek lesznek. A bennük ülők meg szaunáznak egy jót. Nemnemnem! Szörnyű!!! A ForgeWorld meg nem gyárt neki alternatívát. Ismét marad a saját építés.

Alapként itt is egy 1/72 tank szolgált, mégpedig az amerikai AAV-7A1 típus. Ehhez a Dragon szolgáltatta a makettet, igen jó minőségben. Hasonlóan a kistestvérhez, itt is meg kellett szabadulnom a lánctalptól, de a helyét szándékosan nem tüntettem el. A lengéscsillapítók és lengőkarok valahogy tetszettek, így maradtak. Hajtóműnek szintén a már említett F-14-et használtam, valamint a makett eredeti vízi meghajtását.

A szárny műanyag, ami nem két fél darab, hanem egybefüggően megy át a törzsön, a nagyobb szilárdság miatt. A vezérsíkok F-14-es darabok.

A sasok az oldalán utólag kerültek elhelyezésre.

A jármű eredeti búvónyílásaira az Epic Predator Annihilator páncéltornyai kerültek, a szárnyvégekre távvezéreltnek tekintett heavy bolterek kerültek, akárcsak az orra.

A festés egy szürke alapozóra airbrushal felfújt zöld alapra került. Ez kapott egy világos drybrusht. A fekete részek ecsettel lettek kenve. A lángok fehér alapra felhordott transparent színekből készültek. A fémszínek mithrill silver fémek. Végül kapott egy kis koptatást fémmel és egy kis rozsdázást. Az orr kormozása pigmentporral készült. A hajtóművek világoskék és fehér festék felhasználásával nyertékel jelen állapotukat.

Ez a festési séma lesz majd a Thunderhawkokon is használva.

És végül a képek, amiken együtt szerepel a 3 Thunderhawk és a Landing Craft:

Címkék: modellezés

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr214801069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janos900 2012.09.25. 22:21:29

Gratulálok! Ötletes, és különben is minden filler ami nem a GW-t gazdagítja csak jó helyre mehet. :D Viccet félretéve, tényleg szuper jó ötletek. A másodikról, ha nem írod le miből van én nem is gyanakodtam volna.
süti beállítások módosítása