Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

A titánok harca

2015.10.27. 13:07 | Leaxe | 3 komment


ikon.jpgCsatajelentés Mr. Meaneye tollából

Ha két titánsereg összecsap, ott kő-kövön nem marad. De sok titán sem marad talpon. Legalábbis nálunk így történt.

A képekkel illusztrált csatajelentés talán kedvet ad másoknak is ismét csatajelentést írni...

Hölgyeim, uraim, 23-án, pénteken igen élvezetes Titáncsatánk volt.
A magam részéről Fir Iolarion Elda titánlistát vittem, a következő elemekkel:

1 webway portal
2 Phantom titán dupla fusion lance-szel,
1 Phantom titán dupla közelharci fegyverrel (amelyet a webway portal miatt nem is helyeztem fel a játék kezdetén),
2 Revenant felderítőtitán (egy formációban), dupla sonic lance opcióval,
3 Bright Stallion Eldar Knight,
3 Phoenix Bomber vadászbombázó
7 Eldar Ranger gyalogos,


És ennyi. Mint a játék elején kiderült, az ellenfélnek jóval több aktiválása volt, főleg, miután a webway portalt külön nem kellett aktiválni, a közelharcos titán pedig csak később jelent meg a játékban.

Leaxe AdMec Titán légiója a következőkből állt:

REAVER TITAN [725]
Apocalypse Missile Launcher, Carapace Multi-Lasers, 2 Gatling Blaster, Veteran Princeps

REAVER TITAN [775]
Carapace Multi-Lasers, Veteran Princeps, Plasma Destructor, 2 Gatling Blaster

REAVER TITAN [675]
Close Combat Weapon, Volcano Cannon, Laser Burner, Veteran Princeps

WARHOUND TITAN [375]
2 Turbo-laser Destructor, Single Weapon System Surcharge, Veteran Princeps

WARHOUND TITAN [300]
Vulcan Megabolter, Turbo-laser Destructor

THUNDERBOLT SQUADRON [150]
2 Thunderbolts

THUNDERBOLT SQUADRON [150]
2 Thunderbolts

WARHOUND TITAN [300]
Turbo-laser Destructor, Vulcan Megabolter

FORGE KNIGHT MANIPLE [250]
5 Forge Knights

CRUSADER SCOUT MANIPLE [150]
4 Crusader Robots

CRUSADER SCOUT MANIPLE [150]
4 Crusader Robots

Ahogy azt láthattuk is, neki több formációja volt, bár ezt igazán csak az első két körben tudta kihasználni.
(CZG: a legátust sikeresen kifelejtettem, így NULLA reroll a csata idejére...)

Először a terepet raktuk fel, a háttértörténet pedig arról szólt, hogy a Birodalom az egyik városa határában véletlenül kiásott egy elda webway portált, amin keresztül elda titánok próbáltak betörni a városba (ha már aktiválódott a portál, gondolták, szétnéznének egy kicsit). Mivel a portált magát jól őrizték, az elda titánok a bolygó egy másik pontján szálltak le, és megpróbáltak bemasírozni a városba, amelyet az egyik helyi Titán légió védett. A terep így a határvonalat jelképezte a város és a környező vidék között. Tudtam, mennyire gyorsan mozognak az én titánjaim, úgyhogy Leaxe-t megkértem, hogy inkább induljunk a rövidebb táblaszélről, cserébe pedig legyen automatikusan 4 körös a meccs, amibe bele is egyezett.

A kezdeti felállásról itt egy kép:

20151023_191746.jpg

Az első körben leginkább csak helyezkedtünk. Tudtam arról, hogy mennyire törékenyek az eldáim, úgyhogy mindenki épülettől épületig ugrált, és a hátát igyekezett egy falnak vetni, ami miatt Leaxe gyakorlatilag semmire nem tudott lőni az elda rangereken kívül (akik ültek szépen a kis erdejükben, és nem nagyon mozdultak: a céljuk éppen az volt, hogy lekössék az ellenfél tüzét). Sajnos Leaxe gyorsan rájött, hogy a webway portalt védenie kell, különben előreugrik onnan a harmadik Phantom titánom, úgyhogy vagy három formációval is melléállt (így a szabályok értelmében a titánom nem tudott onnan kiugrani).

Az egyedüli összecsapás a levegőben történt, ahol a bombázóim félig megnyomorították Leaxe egyik Warhoundját, majd szerencsés dobásokkal megdobtak minden páncélmentőt, amit Leaxe támadó repülői kényszerítettek ki (cserébe 1-1 gépet kilőttek mindkét formációjából).

20151023_192811.jpg

Leaxe maga lassan nyomult előre, a robotjai „scout”-szabályát kihasználva próbált megállítani az előrenyomulásomban.

A második körben elindult a lövöldözés. A titánok kihasználták az eldák képességét, miszerint a dupla mozgás/lövés parancsot mozog-lő-mozog formában is végre tudják hajtani, azaz gyakorlatilag csak kiugrottak a fedezékből, majd vissza is ugrottak a lövés után.

20151023_194925.jpg

A két Revenant megtörte az egyik robot formációt, Leaxe Warhoundja előrenyomult, és tűz alá vette a pálya felénél járó Bright Stallion osztagomat, és két modellről is levett 1-1 sérülés-pontot, míg cserébe az odaérkező Phantom titánom kilőtte a Warhoundot.

20151023_212017.jpg

Nyomban ki is derült a Titán Légiók egyik nagy gyengéje: minden elpusztult titán után egy robbanásjelzőt kapott minden formációja, aki csak látta a Warhoundot elpusztulni (az meg egy dombon állt szegény :D). a körben csak Leaxe tudott repülőket aktiválni, de az egyiket lelőtte a légvédelmem, míg a másik nem okozott jelentős károkat. A Revenantok most Leaxe knight osztagából faragtak egy kicsit.

20151023_194620.jpg

A harmadik körben eleinte Leaxe aprított jobban: kilőtte az egyik Revenantomat (ezzel megtörve a másikat, akit már nem is tudtam újra aktiválni a játékban), illetve a másik szárnyon egy kivételével kilőtte a Bright Stallion formációmat (az utolsóval előrefutottam a fedezékbe, és szerencsémre sikerült újrarendeznem a kör végén).

Cserébe egy remek Phoenix Bomber/Phantom kombinációt tudtam bevetni: a repülők leszedték a Reavere összes pajzsát, majd a Phantom titánom előrenyomult, és a két fusion lance-szel rálőtt. Mindkét lövés talált, és a közelség miatt 3-3 titángyilkos sebzést osztott le neki, azaz összesen hatot; pont annyit, amennyi a titánnak eredetileg volt.

A Reaver meghalt (és kiosztott egy csomó robbanásjelzőt mindenkinek, aki csak látta) :D. Utolsó cselekedetével Leaxe rálőtt a Phantomra, és leszedte a sebontjai felét (a holomezőjével együtt, azaz a titánom – a legdrágább formációm – ott állt pajzs és erősítés nélkül, várva az utolsó kört).

20151023_215709.jpg

Miután annyi robbanásjelzőt gyűjtött be mindenki, végre meg tudtam törni a Knight-formációt, és a kör véget is ért. A ranger-formációm megtört a kör közben, de a kör végén újra tudtam rendezni őket. Ha a meccs csak három körig tartott volna, valószínűleg veszítek, mivel Leaxe minden célpontot foglalt a saját térfelén. Viszont volt negyedik kör…

Ami megint az én köröm volt. Sajnos nem tudtam megismételni az előző körös kombinációt Leaxe másik Reaver titánjával, mivel szinte minden pajzsa a helyén maradt a bombázók támadása után, így a maradék Phantom titánnal inkább fedezékbe vonultam; így az a szárny az övé is maradt, bár a rangerek az utolsó pillanatban azért megtörték a másik robot-formációját.

20151023_220230.jpg

A másik szárnyon a maradék Bright Stallion megrohamozta Leaxe Warhoundját, és két kör közelharc után el is pusztította, így a webway portal megmaradt, és az utolsó pillanatban kiugrott belőle a harmadik Phantom titán. Ahhoz túl késő volt, hogy bármi értelmeset tegyen, úgyhogy gyorsan tripla mozgással odaért a leghátulsó célponthoz, és elvitatta azt Leaxe-től. Leaxe egyedüli haditette az volt, hogy megtörte, de el nem pusztította a sérült Phantomomat, amely elmenekült, és a kör végére újra tudtam rendezni.

A meccs így döntetlenre végződött, mivel nekem csak egy pontot sikerült szereznem (nem ért ellenfél a térfelemre), míg Leaxe semmit nem szerzett. Kíváncsiságból külön, tét nélkül lejátszottuk, mi történt volna, ha a két egymás mellett álló közelharcos titán elkezdett volna harcolni: íme két kép: az egyik a kockákról, amit a két titán eldobott…

20151023_220852.jpg

Egy másik pedig a végeredményről. Igen, kölcsönösen elpusztították egymást, így az eredmény jogosan is döntetlen.

20151023_221150.jpg

A meccs nagyon élvezetes volt, az meg külön jó ötlet volt, hogy a titáncsatát a rövid pályaszélről indítottuk. Az én egy hibám az volt, hogy túl előre helyeztem a webway portalt, így Leaxe el tudta azt foglalni,fogságba ejtve egy 750 pontot titánt a játék végéig. Más taktikai hibát nem vétettem, míg Leaxe igen: túl későn kezdett „overwatch”-ot bejelenteni, így az elején szabadon tudtam mozogni, a végén pedig ő maradt egy helyben a saját ütős titánjaival. A játék során inkább én diktáltam a tempót, bár ez az eldáktól el is várható. Az is segített, hogy elég sok mentődobást megdobtam, míg Leaxe vagy kétszer is 1-et dobott az aktiválásaira. Nekem viszont a holomezőkkel volt balszerencsém: kettőt is letépett a titánjaimról, az alap 5+-os páncélmentő pedig szánalmasan kevés (viszont az a 3+-os eltüntethetetlen páncélmentő, amit a mező adott, az nagyon brutális).

Remélhetőleg fogunk még titáncsatát játszani; azt hiszem, ki tudnék rakni vagy 6000 pontból is sereget.
Köszönöm a figyelmet :D

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr658026056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MeyilKree 2015.10.27. 22:59:45

Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is!
A képek jók viszont! ;)

Bulba 2015.10.28. 05:06:51

Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan...

Leaxe 2015.10.28. 08:47:38

Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak.
"If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker."

MeyilKree: tegnap még jó volt a betűméret, telóról is olvastam. Megnézem miért kisebb most.
süti beállítások módosítása