Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Battle Report - Ormund IV.

2011.09.23. 13:15 | Bulba | Szólj hozzá!

Ormund IV, sivatagbolygó, ork megszállás alatt

A nap égetően perzselte Grotnuke tarkóját. A skacok mind a ponyvák alatt hűsöltek, Grotnuke pedig a tetőn egy rozsdás fémlap által vetett árnyékban ült és egy csontot próbált éppen kihegyezni. A nap mozgása miatt most már az árnyék arrébb mozdult, így némi habozás után Grotnuke is felállni kényszerült. Köpött egyet. Pokolba kívánta a helyet. Csak ülnek, javítgatják a tankokat. Szerencsére van néha egy kis bunyó, de akkor is unalmas. Az agyasok az elfoglalt bunkerek mélyén szórakoznak a műszerekkel egész nap, de a skacoknak ez a semmittevés már az agyára ment. Ahogy felállt, hogy a zsákot amin ült odébbhúzza, valamin megakadt a szeme. Az egyik távoli homokdűnén egy fekete foltot látott. Ha szerencsénk van, egy homoki gua – gondolta magában. Jó kaja.

Felmarkolta távcsöves puskáját, a tető szélének támasztotta, majd tekert egyet az olajlencsék gombján. A lencsébe nézve nem gua volt, az biztos.

Valami jármű. Lehet Skruddgubb egyik egysége jön vissza a bányáktól? Ahhoz nem jó az irány, mert a bányák a dűnéken végigfutó hatalmas csövek irányába terültek el.

Maximumra tekerte a nagyítást és egy pillanatra meghökkent. Egy nyápic ember állt egy homokszínű szállítójármű mellet, vállára egy nehézgéppuskát támasztott. Egy másik emberkukac meg a jármű tetején lévő nyílásban állt és egy távcsöves puskát támasztott a tetőre. Grotnuke figyelmét egy pillanatra két pont vonta el, ami az égen jelent meg a nyápicok mögött. Valami repcsik – gondolta. A gondolatmenetet nem tudta befejezni, mert a nyápic puskája villant egyet és Grotnuke egy hatalmas lyukkal a fejében gurult le a tetőről a ponyva alatt kockázókra. Az összedőlt tákolmány alá rekedt orkok dühös hördüléssel próbáltak kiszabadulni. A többi skac röhögve figyelt. A vidámságot egy villanás szakította félbe. Egy élesen vakító lézernyaláb terítette be zöld fénnyel az egyik közeli házat és 3 fénypont tűnt fel az égen Az orkok elhallhattak, majd a csöndben egyre hangosabb zúgás hallatszott. Orbitális pályáról érkező rakéták hangja, melyeket a lézernyaláb vezetett.

A mai csataleírás a múltkor leközölt Hit-n-Run scenárióról szól. Az orkok által elfoglalt bunkerkomplexumot az űrgárdistáknak el kell pusztítaniuk. Mivel az épületek úgy készültek, hogy orbitális bombázást is kibírjanak, a gárdisták kénytelenek behatolni az épületekbe, és robbanótölteteket elhelyezni a reaktorokon. A játék 4 körig tart.

 

Seregek

 

Támadó:

Bulba: Serpent Chapter Space Marines (3.000 pont)

1 Space Marine Scouts: 4 Scouts, 2 Rhinos

3 Space Marines Tactical Marines: 6 Tactical Marines, 1 Dreadnought / formáció

3 Space Marines Assault Marines: 4 Assault Marines / formáció

3 Thunderhawk

 

Védő:

Leaxe: Ghazgkhull Thraka's War Horde (2.980 pont)

1 Fighta Squadron: 5 Fighta Bomba

1 Warband (gruntz): 12 Boyz, 4 Grotz, 6 Nobz

1 Warband (tankz): 1 Battlefortress, 5 Battlewagon, 2 Gunwagon (Supa-Zzap Odd Boy), 1 Flakwagon, 3 Skorcha

1 Big Warband: Warlord, 12 Boyz, 4 Grotz, 6 Nobz, 1 Battlefortress, 5 Battlewagon, 2 Gunwagon (Supa-Zzap Odd Boy)

1 Big Blitz Brigade: 8 Gunwagon, 2 Gunwagon (Supa-Zzap Odd Boy), 1 Flakwagon

 

Rövid összefoglaló:

Első kör

 

Az ork haderő 25%-a (33% lett) helyezkedett el a pálya közepén a bunkereknél. Az űrgárdisták egy hatalmas orbitális csapással kezdtek. A cirkálóról indított rakéták irtózatos pusztítást végeztek a bunkerek körül lófráló orkok között. Aki túlélte bemenekült a bunkerba. A dűnék felöl két csapatszállító tűnik fel, felderítőkkel. A horizont irányából pedig két Thunderhawk repülő landol a bunkerek közelében. A közelben gyakorlatozó ork légikötelék lecsap az egyik leszállt gépre, de a nagy igyekezetben a rakétáikat túl hamar lőtték ki, így a gép sértetlen maradt. Alig húztak el az ork gépek, amikor egy újabb Thunderhawk érkezett. Az első kettőből hátirakétás űrgárdisták pattantak ki és lángcsóván úszva a bunkerbe menekült orkokra rontottak. A kézitusában az orkok létszámfölénye döntőnek bizonyult és mindkét rohamcsapat menekülni kényszerült. A harmadik repülőből kirontó lánckardos gárdisták akadály nélkül rontanak be egy másik bunkerba, belülről kezdve pusztítani azt.

 

Második kör

 

Ebben a körben az orkok már hívhatnak erősítést.

 

A második ör elején az egyik Thunderhawk újra megjelent, ismét csapatokat hozva. Hat taktikai osztag és egy Dreadnaught érkezik az egyik bunkerhez. A berontók nem számítottak arra, hogy az orkok nagyobb mennyiségű lőszert, üzemanyagot és robbanószert is tartottak az épületben, így egyetlen felborult hordó elég volt ahhoz, hogy az épületen belül egy robbanás keletkezzen, megölve egy taktikai csapatot, de az épület maga is összerogyott.

Az orkok csak kapkodják a fejüket a folyamatosan érkező szállítórepülők miatt.

Az épületbe húzódó orkokat a bunker mélyéből lifttel érkező hadúr rázta gatyába (marshall parancs), de a fellelkesült orkok nem tudták kilőni az bunkeről nem messze landolt Thunderhawk repülőt.

A felderítők lövései leterítették az ork hadurat, a csapat maradék része inkább a bányák irányából érkező ork tankcsapat irányába menekül, szabadon hagyva a bunkert. Egy másik ork járműoszlop is érkezik déli irányból, majd a lángszórós dzsippek segítségével sikerül elűzniük az egyik házból a gárdistákat.

 

 

 

 

 

 

 

Harmadik kör

 

Az ork repülők pilótái nincsenek formában. A nagy izgalomban nem tudnak eltalálni szinte semmit. A egyik bunker tetején sikerül eltalálniuk egy nagyobb kéményt, ami maga alá temeti az egyik űrgárdista osztag maradékát.

Egy másik gárdista csapat beront az egyik bunkerba, el is érik a reaktort, de az ott tartózkodó ork mérnök berobbantja az egészet. Az űrgárdisták szerencsétlenségére a támadást a főparancsnok vezette, így ő is hősi halált halt testvéreivel a plazmarobbanásban.

Az egyik tankhadosztály rommá lövi saját épületét csak ezért, hogy a házból lövöldöző gárdistákat kiűzzék. A füstfelhő eloszlása után az életben maradt káplán dreadnaught társai felé visszavonult.

 

Negyedik kör

 

A felderítő osztag plazmabombákat hajít be az egyik bunkerba, ropogósra sütve az ott meghúzódó grot csapatot. Az épületben is esik kár, de a gárdisták sokkal nagyobb pusztításra számítottak. A konokul küzdő űrgárdisták nem sokáig tudtak ellenállni az ork tankoknak, és mikor éppen visszavonulnának, a lángszórók beterítik a területet.

 

 

A káplán tudta hogy vége. Túl sok tank érkezett. Erre nem számítottak. A bányákban bujkálhattak, ezért nem észlelték őket orbitális pályáról. Aktiválta a bal karjára épített plazmavetőt és becélozta az egyik tank lövegtornyát. Ha már meg kell halnia, annyi orkot visz magával még, amennyit csak tud. Több száz év csata után megpihenhet majd. Az Istencsászár kegyes volt hozzá, hogy ennyi ideig szolgálhatta.

A többtonnás dreadnaught lépéseitől megremegett a talaj. Az egyik ork tank lövegtornya olvadt fémgőz és szerteszét repülő roncsok felhőjévé alakult egyetlen másodperc alatt. Egy másik tank oldalát energiától pulzáló karmok hasították végig. A lánctalp azonnal levált, és az ork tank félrehúzva egy másikba és két dzsipbe ütközött. Mielőtt a káplán újra elsüthette volna fegyverét, a lánctalpas ork erőd lövegtornyából egy pusztító sortűz vetett véget tombolásának.

 

A pontok kiszámítása után a csata 27-24 arányban az orkok javára dőlt el.

 

by Leaxe

 

 

Címkék: battlereport

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr623247696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása