Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Izzó vas

2013.07.12. 21:24 | Bulba | 1 komment

Az alábbiakban egy csataleírást olvashattok Comissar Holt billentyűzetéből.

Izzó Vas

I.

A Birodalom peremén fekvő terraformált, termelő és feldolgozó bolygó Modnár III, melyen a Prassium Invasion Troops egyik komolyabban felszerelt és feltöltött ezrede állomásozott, célpontjául és majdnem áldozatául esett egy Iron Warriors Káosz hordának és rettegett démon hercegüknek a „Vas Hercegnek”.

A tervük igen egyszerű volt; kilépni a warpból bolygó körüli pályán egy Devastation Class Cruiserrel ezzel meglepve a bolygóvédelmi rendszert (valamint hajmeresztő kockázat vállalva, ám ez nem különösebben rendítette meg a káosz harcosait), majd droppolni a harcosokat, akik aztán a poklok poklát szabadítják a gyárterületekre, megölve és kirabolva mindent.

A terv első fázisa hibátlanul működött, szinte másodpercek alatt kilőtték a bolygót védelmező űrállomást, és mindazon űrvédelmi ágyúkat, amelyeket nem védett pajzs, ez utóbbiakból csak egy volt, ami érintette a támadási zónát, ezáltal fenyegetve az űrhajót.
Ezért a Vas Herceg gyors ütemben megkezdte csapatainak droppolását az űrvédelmi ágyú köré, hogy azt elfoglalva semlegesítsék a bolygó ezen, szakaszának űrvédelmét. Így mire erősítés érkezik, már bőven rogyásig pakolva térhetnek vissza a warpba.

II.

Thükkikidész ezredes a hagyományosnak mondható birodalmi doktrína szerint sorakoztatta fel erőit.

Helyőrségnek egy gyalogos századot, ogryn megerősítéssel, és sentineleket előörsként küldött előre.
Balszárnyon két gépesített gyalogos századot, hydra megerősítéssel, basilisk üteggel helyezett el, középen shadowsword páncélosszázadot, ogryn megerősítéssel mellette hydra üteggel, míg végül jobbszárnyon deathstrike üteggel és még egy basilisk üteggel várta az ellenséget. Egy thunderbolt raj formájában légi támogatásra is számíthatott.

Előttük a porrá lőtt lakóövezet ahol a gyármunkások laktak. Szinte azonnal elhamvadtak az orbitális bombázás alatt, otthonaikkal együtt. Némely sűrűbb negyednek a romjai, jelenthetnek fedezéket csupán.

Ekkor hosszan elnyúló, földrengető, lassú, de méltóságteljes dübörgés volt érezhető.

„-67-es felderítő raj a parancsnokságnak! Egy Warlord… nem egy Banelord osztályú csatatitánt észleltünk Nyugat-Kormodhna határában!!”

Khorne félelmetesen hatalmas gépmása tornyosult a romok és a gomolygó hamufüst fölé.

Körülötte rajzott két Predator osztag, egy nyolcas Land Raider páncélos formáció, egy Raptor csapat, mindannyian balra húzódtak, jobbszárnyra nem is hagytak senkit, pedig az űrvédelmi ágyú abban az irányban volt elérhető.

Thükkikidész ezredes kiadta az általános támadási parancsot, és megindult a birodalmi gőzhenger.
Ebben a pillanatban különös villanások, voltak érezhetők.

„-Káosz Terminátorok! Itt van a Vas Herceg! VÉGÜNK VAN!!!”

Valóban, az erő öklökkel, kardokkal, tízezer évet is meghaladó archaikus fegyverekkel felszerelt és azokat emberfeletti erővel forgatva a Chaos Terminátorok egyszerűen megállás nélkül darálták le az egész gépesített századot. Nem volt kétséges a mészárlás, azonban egy két kiméra, benne tucatnyi meggyötört katonával, csakis a Császár pillantásának köszönhetően, de megmenekült. Köztük volt Thükkikidész ezredes, akinek carapace páncélja szétszaggatva lógott rajta.

A Vas Herceg dühödten csapdosott ostorával, de mindhiába, az ellenség parancsnokát túl könnyen futni hagyta. Ugyanakkor fel kellett készülniük egy újabb harcra, mert egyik oldalról a basilisk üteg folyamatosan tűz alatt tartja őket, míg másik oldalról a második gépesített század máris elindult, hogy felmentse az első századot.

Eközben maga a front egyoldalú lövöldözésbe torkollott. A tüzérség, karöltve a légierővel, kilőtt néhány predatort, amire a többi menekülésbe kezdett. A land raidereket a shadowsword század vette célba, a háromból kettő be is talált, ami immobilizálta célpontjukat, így azokkal többet nem kellett foglalkozni.

Újra érezhető volt a földrengető dübörgés, azonban felgyorsult a ritmusa! Háromszoros sebességre kapcsolva, csak jött és jött előre, kínosan lopva a távolságot a teljes arcvonalhoz képest.
Erre reagálva Thükkikidész össztüzet parancsolt a Banelord csatatitánra, amit minden egység pontosan vett és végrehajtott.

Hydra üteg, sentinelek, de még a teljes helyőrségben tartott gyalogság is kimozdult a helyéről és autocannonok, multilaserek kisebb hada lepte el a Banelord titánt, amelynek pajzsa egyre csak fogyott.

„-Eljött az idő fiúk! Ne hibázzatok!” –Maga Thükkididész szolt bele a vox linkbe a deathstrike üteghez, akik megindították pusztító atomtöltetüket.

Találat! Villanás! Kisebb lökéshullám, majd hőhullám, az elektromos berendezések egy része megkergül, másik felét azonban védelmezi a Gépszellem áldása.
„-67-es felderítő raj a parancsnokságnak! A Banelord jelentősen károsodott és mozog tovább, a csatatitán nem semmisült meg! Ismétlem, a csatatitán nem semmisült meg!”
Egy pillanatra megfagyott a vér az arcvonal katonáiban, de még akkor sem engedhettek fel, mikor látták, hogy a Banelord összevissza „táncolni” kezd. „-Ezzel meg mi van? Teljesen eszét vesztette!” –Mondogatták. A Banelord a súlyos károktól önálló vakdühöngésbe kezdett és senkit sem kímélt, minden irányba lövöldözni és csapdosni kezdett, még a sajátjaira is. A Raptor csapat is inkább előrébb menekült, pedig a birodalmi tüzérség sokakat megsebesített közülük, akiknek el kellett menekülniük, de a csapat maradéka vért akart, és kiszemelte áldozatát.

Időközben megszűnt a kapcsolat a 82-essel… sentinelek. Egyetlen sorozatlövés alatt kifüstölték őket a Predatorok. Land Raiderek is felzárkóztak, bár veszélyesen nagy sebességgel gázoltak előre, még így is pontos lövésekkel, alaposan leroncsolták a hydra üteget, alig élte túl valaki.

III.

Fogyni látszott az Iron Warriors lendület. A birodalmiaknak sikerült eljuttatni egy gépesített gyalogos századot az űrvédelmi ágyúhoz, a többi formáció is tartotta a generátorokat, az űrpajzshoz illetve magához az ágyúhoz. Ez azonban csak feltartóztatni volt képes a Devastation Class Cruiser légtérbe érkezését.

Első felvonásként azonnal kilőtt egy Shadowswordot. Másodjára pedig megszórta a gyalogságot orbitális bombázással, igaz ez már nem volt pontos támadás, de bőven elég volt ahhoz, hogy készületlenül érje őket egy droppolás.

Chaos Space Marine-ok egy csoportja, Havoc kísérettel alig lehettek 20-an, 30-an, egy állig felfegyverzett gyalogos század ellen, ami legalább 500 emberes a Prassii normák szerint.
Az eredmény felfoghatatlan mészárlás, senki sem élte túl, egyetlen ember nem maradt meg… míg a másik oldalon alig egy két Chaos Marine sebesült meg, vagy a Mark V-ös Heresy Armor kívül vezetett hidraulikus rásegítő kábelei károsodtak annyira, hogy kvázi lebénult viselője.

Bár mindez tragikusan hatott az emberek moráljára, mégis a csata szempontjából lényeges arcvonal kitartott, így a Káosz erői nem voltak képesek áttörni rajta. Ehhez a Banelord titánra lett volna szükség, de az csak fojtatta eszeveszett dühöngését jobbra-balra, még a Vas Herceg sem tudott hatni rá, akinek meggyűlt a baja a saját embereivel, ugyanis a Chaos Terminatorok, látva a bekerítettséget és a túlerőből származó tűzerő fölényt, egyszerűen vissza teleportáltak a cirkálóra.

A cirkálót pedig folyamatos és immár közvetlen közelről tüzelő űrvédelmi ágyú fenyegette. A Vas Herceg kifutott az időből, és nem sikerült egyik célkitűzést sem elérni. Őrjöngött! Tehetetlen volt, így kénytelen kelletlen visszavonta erőit a cirkálóra és elhagyta Modnár III röppályáját.
Pontosan olyan gyorsan, amilyen gyorsan érkeztek néhány órával korábban…

Thükkikidész folyamatosan próbálta helyreigazítani embereit, akik a hirtelen kitörő győzelmi mámortól elhagyták tüzelő állásaikat. Egyszerűen nem hitte el, hogy ennyi lenne, hogy az ellenség csakúgy visszavonulna, megelégedve a fél város lerombolásával, egy tekintélyes gyilokrakással, amit itt hagytak.

„-Vissza fognak térni! És én vagy az utódaim várni fogják őket!” „-Uram, kérem ne mozogjon, ne beszéljen.” –Szólt a felcser, aki hüledezve próbált egy adamantium lövedéket kioperálni Thükkikidész testéből. A lövedék, amely belegabalyodott a carapace armorba és viselőjének húsába, valami elképesztő csodának határait feszegetve, nem ütötte át, így a robbanó lövedék a páncélon kívül detonált, egy kisebb ló rugást okozva csupán, míg belülről a repeszdarabkák szép kis hentes munkát végezhettek volna a másodperc tört része alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr965402476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pati13 2013.07.14. 23:04:37

Több képet -a csatajelentések mindig csak szövegesek. Jelentősen feldobná a blogot is, ha a seregekről, a szép terepről is tennétek fel képeket!
süti beállítások módosítása