Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Turbure-i hadjárat: 4. forduló

2012.10.03. 08:59 | Bulba | 1 komment

Véget ért a negyedik forduló. Ez meglehetősen mozgalmasra sikeredett, csata-csatát követett. Öszecsaptak az űrgárditák a tyranidákkal, akiknek az orkokkal is meggyűlt a bajuk.

Bulba elfoglalta Matusytól a 14. mezőt.

Matusy elfoglalta Gobbótól a 17. mezőt.

Az alábbiakban egy kis szösszenetet olvashattok az űrgárdisták harcáról.

A rajtaütés

 

Dreys őrmesternek bizseregni kezdtek az ujjai. Rendszeresen előfordult ez összecsapás előtt. Talán a hormonok, amiket a mesterséges szervei ürítettek a testébe. Igen, csak az lehet. Vagy mégsem? Az energiapáncél hűtése ellenére patakokban csorgott a hátán az izzadtság. Olyan élő itt minden, olyan eleven. Az ember gondolatai mintha életre kelnének, a legtitkosabb félelmei többszörösére erősödnek...

- Már három napja elhagytuk az erődöt uram és még nem láttunk senkit! - szólalt meg váratlanul az egyik felderítő . - Talán nincs is itt senki. Talán a felderítés tévedett.

- A felderítés soha nem téved Hermann. Itt vannak a bogarak, csak a kanyon leárnyékol. - felelte Dreys.

Tudta, hogy igaza van, de mégis... Ő már látott tyranidákat, ezek a zöldfülűek még nem. Gyorsan elmormolt egy imát.

A terep egy beláthatatlan útvesztő volt. Minden oldalról több száz méter magas sziklafalak határolták. Ha nem volna ez az állandó őrjöngő szél, nem volna itt semmi gond. Jöhetnének a szállítóhajók és a légierő. A levegőből meg lehetne oldani itt mindent, de ebben az ítéletidőben lehetetlen a repülés. És még támogató titánok sem jöhetnek! Vannak az orbitális pályán, de egyszerűen nem lehetne ezen a szűk helyen velük manőverezni. Még jó, hogy a Whirlwindek itt vannak Az irányított rakétákkal legalább lehet valamit kezdeni.

Az egyik felderítő véletlenül elsütötte a heavy bolterét, olyan hirtelen sípolt fel a mozgásdetektor. Az őrmester rámordult:

- Ostoba! Miért nem integetsz a dögöknek, hogy észrevegyenek? Ha túléled, ötven korbácsütést kapsz ezért!

Az űrgárdisták látták, hogy már mindegy. Észrevették őket. Nincs más megoldás, gyorsnak kell lenni. Ha elérik a  vezérlőközpontot, az automata védelmi lövegek elintézik a tyranidákat.

- 015-36-42 zóna belövése öt másodperc múlva! - reccsentette a rádió.

- négy...

- három...

- kettő...

- egy...

A hatalmas nyarancsvörös villanás úgy hatott, mint ha fellángolt volna az ég. A Judicator cirkáló orbitális csapása 

eltalálta a tyranida erőket, ám meglepően kis pusztítást végzett köztük. Elmérték a pozíciót. Még 150m 345 irányban és teljes lett volna a pusztítás.

Dreys a kapitány hangját hallotta a rádión:

- Minden Whirwind! Összpontosított tűz a 3-23 szektorra!

Ez már megtette a magáét. A bogarak elkezdtek hullani, láthatóan meg voltak zavarodva. A koncentrált tűz úgy szorta szét őket, mint a pelyvát. De ez csak csepp a tengerben. Sokan vannak, nagyon sokan...

Az előrenyomuló idegenek megállíthatatlannak tűntek. Az őrmesternek úgy tűnt, hogy csak a terepakadályok kihasználásával lehet esélyük.

- Egyes osztag balról bekerítő manőver, fedezőtűz a kettesnek! Kettes osztag jeladó telepítés az alfa ponton!

A parancsokra olajozott gépezetként mozdultak az űrgárdisták. Dreys elégedetten figyelte az embereit. A szétszóródás tökéletes volt.

Az egyik űrgárdista aktiválta a jeladót. A szerkezet éles sípolással kelt életre, majd a zöld célkijelölő lézer megvilágította a vezérlőközpont melletti területet.

- Első század 3. direktíva kész! - jelentette az őrmester a rádióján.

A jelentés után pár másodperccel vakító villanás közepette megjelent a harctéren három osztag terminátor vértezetes veterán, a kapitány vezetésével. Feltűnésük megzavarta a tyranida főerőket, így azok nem is tudtak időben reagálni a rohamra induló harcosokra, akik hamarosan szétkergették őket. Az őrmester látta, hogy itt a lehetőség a vezérlőközpont elfoglalására.

- Egyes, kettes osztag benyomulás a vezérlőközpontba!

A számítógépeket életre kelteni gyerekjáték volt. Szerencsére a bogarak ide még nem jutottak be, így a rendszerek érintetlenek voltak. Hamarosan az automatikus védelmi ütegek és bolterek dörgésétől lett hangos a kanyon, ahogy lőni kezdték a visszavonuló idegeneket. Sikerült! Úgy tűnik ezt a zónát megtisztították. De a neheze még csak most kezdődik...

Az új fordulóhoz frissítettem a táblázatokat és a térképeket, amiket az alábbi linkeken lehet elérni:

JÁTÉKÁLLÁS

TÉRKÉP

MEZŐEFFEKTEK

Az új fordulóhoz elvégeztem a sorsolást, így a lépési sorrend a következőre változik:

Matusy

Leaxe

Meaneye

Bulba

Gobbo

Kicsit változtak a hadjárat szabályai, a tapasztalatok alapján.

Csata feladása:
Amennyiben a visszavonuló félnek van a csata mezőjével szomszédos saját mezője:
- ha a sereg csata nélkül feladja az adott mezőt (megtámadottság esetén), a helyőrség vesztesége 80% (fejvesztett menekülés, a szélrózsa minden irányába)
- ha a csata első körében van a feladás, a veszteség 70%
- ha a csata második körében van a feladás, a veszteség 60%
- ha a csata harmadik körében van a feladás, a veszteség 50%
Amennyiben nincs szomszédos mező, a teljes sereg megsemmisül.
Ha önként vonul ki valaki egy mezőről (úgy, hogy nincs támadás alatt), a veszteség 0%
Szomszédos helyőrség támogatása:
Ha valaki olyan mezőt támad, amely szomszédos egy saját mezőjével, onnan támogatást kaphat. A támogatás mértéke a mező helyőrségének legfeljebb 1/3-a lehet. Ha több szomszédos mező is van, mindegyikről jöhet támogatás. A csata során a pontérték hozzáadható a tartalék méretéhez, így megnövelt erő támadhat a csata során, de ez nem haladhatja meg az adott mezőn használható maximális seregméretet. A védő szintén számíthat a szomszédos mezőkről támogatásra. Azonban ennek ára van. A csatát elvesztő sereg a normál veszteségen felül elveszti a támogató erőinek felét, az azt biztosító helyőrségekből!!!
 
 
Alap helyőrség
Minden mező rendelkezik egy alap helyőrségi erővel, ami hozzáadódik az ott állomásozó helyőrség erejéhez. Ez a mező pontértékének az 50%-val egyenlő. Ezzel az értékkel a védők oldaláról az itt állomásozó erő átlépheti a maximális helyőrségi méretet.
Hadizsákmány
Nyertes csata esetén a győztes fél megkapja az ellenfélnek okozott veszteség 10%-nak megfelelő pontértéket a tartalékába.
Erősítés
A kör végi erősítés mértéke a következő módon számolható ki:
1.000 pont + 100 pont /uralt mező (max 500) + uralt mezők pontértéke × 0,2

Címkék: hadjárat battlereport Turbure-i

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr534815458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leaxe 2012.10.03. 09:08:37

Megvan a 4. teruletem, akkor valasztok masodik spec kepesseget. Legyen a 8-as.
süti beállítások módosítása