Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Seregmustra - Chaos 1.

2011.07.11. 10:08 | Bulba | Szólj hozzá!

 CHAOS

 

Új részéhez érkezett most seregmustra sorozatunk. Ezúttal az Iszonyat Szemének lakóival, a káosz erőivel foglalkozunk.

A káosz seregei egykor az emberiséget szolgált, mára átállt űrgárdistákból, káosz teremtményekből és megidézhető démonokból áll. Seregeik lehetnek általános lista szerintiek, de sokkal izgalmasabb, ha kibővítjük a négy káoszisten egyikének egységeivel.

Ha még csak most ismerkednél a Warhammer 40.000 világával, térjünk ki egy kicsit ezekre az "istenekre", bár mint tudjuk, csak egy igaz isten van, a Császár :-)

(Fúúú mit fogok én ezért kapni...)

Khorne: a vérmocskos. Méltán népszerű Epic sereg, iszonyúan hozza a 40. évezred véres-hentelős csatáinak hangulatát. Nem egy mesterlövész brigád, de közelharcban szinte verhetetlenek. Különlegességük, hogy rontott parancsvétel esetén is rohamozhatnak.

Tzeentch: a változások ura. Kemények, mind közel, mind távolharcban jól használhatók. Különös képességeik nincsenek, amolyan mindenre jó sereg.

Slaanesh: b...ós, ölős, partraszállós, mivel az élvezetek mestere. Tzeentch-hez hasonlóan bármire jó lehet, de valahogy lövöldözni jobban szeretnek.

Nurgle: a rothadt. Serege ritka gusztustalan, tele kelésekkel, fekélyekkel, torzulásokkal. Igazi úttörőcsapat, mindenhol jól bevethető.

A Chaos seregek képesek démonokat idézni. Ehhez démoni paktumot kötött egység kell. Igazán aranyos dolog, amikor a jól elhelyezett formációnk mellett megjelenik egy Démon Lord és amortizálja a kis csapatot. Viszont kör végén a démonok elhagyják a pályát. Jó esetben...

Megidézéshez a daemon poolt használják. Ez nevével ellentétben nem medence, itt laknak a démonok. A megidézhető démonokat a sereg összerakásakor kell megvásárolni, de pályára csak akkor kerülnek, ha kifizetjük értük a szükséges idézési pontot (summoning point). Ez nagydémonnál 8, kisdémonnál 1.

 

ÁLTALÁNOS ERŐK

 

KARAKTEREK

 

Warlord

A sereg supreme commander-e. Mind közel, mind tűzharcban extra attack +1 és macro-weapon támadása van, emellett még kap egy invulnerable save-et is.

Lord

Nem, nem a zenekar. Ugyan azt tudja, mint a Warlord, azzal a különbséggel, hogy ő csak commander (supreme nélkül).

Sorcerer

Varázsló, aki csak doombolt-ot tud, de azt rohadtul. Macro-weapon, first strike, disrupt, mi kell még? Mellette még invulnerable save is...

Champion

Mind közel, mind tűzharcban igazi bajnok (ezzel alulmúltam magam). De nem is ez a lényeg, hanem 2D3 pontot ad a démonidézéshez.

 

GYALOGSÁG

 

A chaos gyalogság zömét elfajzott/megtért (nem kívánt rész törlendő) egységek alkotják, néhány üdítő kivétellel. Ezek egyike a

Daemon Prince

Ő az a srác, akit nem szívesen látnál vendégül a szülinapi zsúrodon. De nem is kell, jön magától. Ugyanis teleportál. Vagy repül. A lábát csak az ellenfelek eltaposására használja.

Ellentétben az egyes istenekhez tartozó listáktól, az általános listában nem kell a daemon prince-et megidézni, normál szabályok alapján kerülnek a harctérre.

Egyszemélyes (démonos) formációban nem hozható, csak valamely formáció fejlesztéseként.

Mind közel, mind tűzharcban baromi kemény ellenfél, extra attack és titan killer ütésekkel.

Egy gyengéje van csak, méghozzá az, hogy csak 1 DC-je van, így egy szerencsétlen mentődobással könnyen leeshet, nagyon meggyengítve a formációt.

Icon Bearer

A chaos seregek lényeges tagja. Egyedül ő hordoz daemonic focust, ami arra jó, hogy kör végén a megidézett démonok ne térjenek vissza a daemon pool-ba, hanem a harcmezőn maradjanak.

Obliterator

Nem káosz játékosként az egyik legvisszataszítóbb gyalogos. Bármilyen fegyvert kinöveszt a testéből, így mind gyalogság, mind jármű, mind repülő ellen használható. Kinyírni kb. olyan nehéz, mint egy terminatort, sőt, az invulnerable save miatt még nehezebb.

Az átállt Space Marine egységek chaos megfelelői a következők:

Chaos Space Marine - Tactical Marine

Bike - Bike

Terminator - Terminator

Raptor - Assault Marine

Havoc - Devastator

 

PÁNCÉLOZOTT JÁRMŰVEK

 

Szokás szerint itt is a birodalmi erők járművei vannak jelen. Egyetlen eltérés van csupán, ami nem más, mint a

Defiler

Ez a pókszerű (rákszerű?) izé egy fegyverekkel telepakolt gép, amit egy démon irányít.

Egyfajta torz összehasonlítással azt is mondhatnánk, hogy a Defiler egyfajta chaos Dreadnought (bár van igazi dreadnought is), csak sokkal erősebb annál, ráadásul van invulnerable save-je is. Mindenképpen megéri az árát.

A chaos sereglistákon az alábbi páncélosok találhatók még meg:

Dreadclaw

Ez nem más, mint egy chaos drop pod.

Dreadnought

Mindenben megegyezik az SM megfelelőjével.

Rhino

Standard szállítójármű, szintén SM.

Minotaur

Igazi tüzérségi finomság. Gyakorlatilag egy kétcsövű Basilisk. Jópofa.

Predator

Normál SM Predator. Igazából vegyes a kép, nem biztos, hogy megéri.

Vindicator

A Predatorhoz hasonlóan csak ritkán, jellemzően cityfight esetén éri meg az árát.

Land Raider

A chaos csak az alap LR-t használja, típusváltozatait nem. Erre különösen, de a többire is igaz, hogy az a hangulatos, ha régi, eretnekség előtti Land Raidereket rakunk egy chaos seregbe. Nem is beszélve arról, hogy azok szinte kabátgombokért kaphatók...

Malcador Defender / Annihilator

Hivatalos sereglistán nem szereplő egység. Drága, de nagyon hatásos józságok, megéri a beruházást.

 

HARCI GÉPEK

 

Harci gépek tekintetében az általános listán két egység szerepel.

Death Wheel

Bornemissza Gergely forog a sírjában. Agyonfegyverzett kerék, amit kilőni sem egyszerű, mivel van egy 2. szintű pajzsa és 4DC-je. Ráadásul rohadt gyors.

Decimator

Az IG super-heavy tankok megfelelője. Egyszerre tank és tüzérség, aranyos holmi.

 

TITÁNOK
 

A chaos titánok szintén a birodalomból erednek, így nevükön kívül nem különböznek attól semmiben. Egyedüli kivétel, hogy az Emperor titán megfelelője nem szerepel a listán.

A titánok a következőképpen alakulnak:

Feral - Warhound

Ravager - Reaver

Banelord - Warlord

 

LÉGIERŐ

 

Légierő tekintetében el vagyunk kényeztetve. Számos repülőtípus áll a rendelkezésünkre terrorizálni a földön szaladgáló puhatestűeket.

Swiftdeath

Fürge kis vadászgép. Elsősorban földi gyalogságra lehet veszélyes (arra sem nagyon). Légiharcban sem egy vadállat, de cinkelt kockával nyerhetünk...

Hell Blade

Hozza a W40k feelinget. A Predator Destructorokból jól ismert autocannonokból beszereltek kettőt. Remekül irtja az ellenséges gépeket és tankokat ez a vadászgép.

Hell Talon

Jól sikerült vadászbombázó repülőgép. Klasszikus közvetlen légi támogatási feladatokra használható gyalogos, de főként páncélos egységek ellen.

Harbinger

Nehézbombázó repülőgép. Elsősorban gyalogság ellen használható.

 

ŰRHAJÓK

 

Űrhajók dolgában nem kell túlzottan ájulásba zuhannunk. Mind a cirkáló, mind a csatahajó gyengének nevezhető, bár a csatahajó precíziós lézertüze titánok ellen jól használható.

 

Mivel jelen poszt egy kissé kezd hosszúra nyúlni, a folytatásban foglalkozok majd az egyes káoszistenek seregeivel.

Címkék: sereg

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr443040963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása