Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Seregmustra - Adeptus Mechanicus

2011.06.28. 13:29 | Bulba | 2 komment

 ADEPTUS MECHANICUS

 

Az Adeptus Mechanicus a Birodalmi technológiák letéteményese. Ők fejlesztik és készítik a legerősebb fegyvereket az emberiség számára. Központjuk a Marson található.

Feladatuk a folyamatos technológiai fejlesztés és a Császár Arany Trónjának fenntartása.

Igazi birodalom a Birodalomban, nagymértékű függetlenséggel. Legismertebb tagjai a tech-papság.

 

Stratégia és kezdeményezés

 

Az Adeptus Mechanicus seregek stratégiai értéke 3, a titán formációk kezdeményezése 1+, az összes többi formációé 2+.

 

A SEREG

 

Az Adeptus Mechanicus seregek gerincét a harci gépek adják, semelyik másik sereg nem hoz belőlük annyit, mint ők. Nincs korlátozásuk, hogy a sereg mekkora részét alkothatják WE formációk.

 

Viszonylag kevés egységből válogathatnak, de cserébe ezek hatalmas erőt képviselnek a harcmezőn.

  

 KARAKTEREK

 

Tech Lord

A sereg főparancsnoka, supreme commander. Közelharcban erős lehetne, de nem tanácsos azt kezdeményezni vele, mivel nincs Invulnerable save képessége. Bár egy Pretorian Combat Servitor formációban még esetleg életképes lehet, de célszerűbb beültetni egy titánba. Jobban is megy hozzá...

Veteran Princeps

Csak titánokhoz rendelhető hozzá. Ahhoz viszont mindenképpen érdemes. Közelharcban a titánt még halálosabbá teszi, mivel ad neki egy extra támadást. Ezen felül képességei (mivel commander) lehetővé teszik, hogy további formációkat rántson be a közelharcba. Titán mellé kötelező karakter.

Tech Priest

Minden seregben megtalálható a megfelelője. Képességeit ő is egy Pretorian formációban tudja igazán kamatoztatni.

 

GYALOGSÁG

 

A gyalogság két egységtípusból áll, a golyófogóból és a gyilokállatból.

Skitarii

Hát nem ő a gyilokállat. Mindenhez ért egy kicsit (közelharc, lövés), de csak gyalogság ellen érdemes bevetni. Az ellen is csak akkor, ha nem páncélozott.

Pretorian Combat Servitor

Az SM terminátorok megfelelője robotéknál. Sőt, képességei (invulnerable save, fearless) még azon is túlmutatnak. Igazi ölőgép, bár elsősorban közelharcra való. De arra nagyon.

 

KÖNNYŰ ÉS PÁNCÉLOZOTT JÁRMŰVEK

 

LV és AV tekintetében az Adeptus Mechanicus a birodalmi trendet követi. Ugyan azokat az egységeket, használja, mint az IG, bár kisebb változatosságban.

 

HARCI GÉPEK

 

Itt kezdődik az igazi finomsága a seregnek. Itt minden van, mint egy délorosz fegyverpiacon. Az alapvető super-heavy tankok itt is megtalálhatóak, deeeeeeeeee........

Knightok

A knightok érdekes alternatívái lehetnek a super-heavyk támogató tüzének. Annyit mozognak, mint egy gyalogos formáció, így velük mozogva kiváló támogató eszközök. Tűzerejük ugyan alatta marad egy tanknak, de az áruk mindenért kárpótol.

Ordinatus

Az igazi finomság. sok-sok lánctalpon guruló gigafegyver. Lassú és nehézkes, de ha egyszer tüzel...

Kétféle fő változata (és azokon belül számos alváltozat) létezik, a minoris (kisebb) és a majoris (k...a nagy).

 

Bevallom én még nem játszottam ilyen ellen, de nem is nagyon akarok. Brutál.

 

 TITÁNOK

 

Az Adeptus Mechanicus seregek gerince. Négy nagyobb osztályuk van:

Warhound

A legkisebb, felderítő titán. Két fegyverrel szerelhető fel. Fürge, de nem valami masszív jószág.

Reaver

Belépő a csatatitánok osztályába. Gyors, erős, ügyes, szép. Három fegyvere van, ebből az egyik a hátára szerelve. Nagyon jó rohangáló terroreszköz, míg ki nem lövik. Okosan felszerelve a nála nagyobb titánokat is szét tudja lőni.

Warlord

A legnagyobb titán. Már ahol. De nem itt. Négy fegyver, erős páncél, vaskos pajzsok, mi kell még?

 

Emperor / Warmonger

Na ennél már tényleg nincs nagyobb. Sok-sok fegyver és még fegyver egy csipet fegyverrel fűszerezve. Úgy néz ki, mint egy lábat növesztett kastély.

Jól néz ki egy gyalogos formáció mellet. Nem nehéz elképzelni, ahogy áttapos mindenen, ami a lába elé kerül.

Nagyon nincs mit írni róla. Megállíthatatlan.

LÉGIERŐ

 

Úgy tűnik, hogy a légierő a sereg mostohagyereke. Mondjuk nem az övéké a főszerep.

Egy vadász és egy csapatszállító-bombázó alkotja. Ellenfele válogatja, hogy kell-e hozni belőlük.

 

ŰRHAJÓK

 

 Ahhoz képest, hogy micsoda fegyvermestereik vannak, az Adeptus Mechanicus meglehetősen gyenge űrhajókkal rendelkezi. A cirkáló nem képes tisztességes orbitális bombázásra, csak két célzott csapásra, míg a csatahajó tűzereje egy komolyabb cirkálóéval ér csak fel. Szerintem kár értük a pont.

 

ÖSSZEFOGLALÁS

 

Az Adeptus Mechanicus egy jó sereg. Elsősorban a titánokra van kihegyezve. Ezt az is jelzi, hogy ez az egyetlen sereg, ahol a titánok fegyverzete módosítható, nem csak az alap konfiguráció hozható.

A fejlesztők figyelmessége, hogy ha egy titánt elpusztítanak, úgy az azonnal objektívává válik a AM számára (vigyáznak a technikára).

Erejük egyben a gyengeségük is. Hiába öl minden lövés, ha a titánok alkotják a sereg zömét, az ellenfél valószínűleg olyan létszámfölényben lesz, amivel nem fogunk tudni mit kezdeni. Kevés formáció a sok ellen, nem jó párosítás. Nem is szólva arról, hogy ha egy titán kihullik, iszonyú nagy rést üt a seregben.

Az egyensúly megtalálása nagyon nehéz. Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a játék csak három körig tart, így egy titán maximum három formációt támadhat csak meg. Ez tömegseregek ellen izgalmas lehet, mert könnyen előfordulhat, hogy annyian maradnak, amivel uralni fogják a harcmezőt.

Szükséges az egyszerű AV-k és gyalogosok behozatala, hogy feltöltsék a sereget. Az ellenfelet valószínűleg úgy is a titánok / ordinatus-ok kötik le (azokat támadják, vagy bujkálnak előlük), a többi nyugodtabban tevékenykedhet.

Az AM igazából nagyobb pontértékű (kb. 4000-től) ütőképes. Az alatt nagyon lekorlátozza magát, vagy elveszti a lényegét azzal, hogy kevés komoly harci gépet hoz.

Végezetül: miért szeretné mindenki a Marson tanulni a technikát?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: sereg

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr513021778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabaman 2011.08.22. 14:42:03

Miért van az, hogy mindig azzal a sereggel kell legtöbbet agyalni, taktikázni és egyensúlyozni, amelyiket hangulatilag én néztem ki magamnak? :-)

Bulba 2011.08.22. 14:45:12

Na ettől azért nem kell kétségbe zuhanni. Van azoknak más egysége is, nem csak a titán. Egyébként az Epic seregösszeállítás eleve hordoz magában nem kevés agyalást, ahogy a játék is.
süti beállítások módosítása