Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Turbure-i hadjárat: 3. forduló

2012.08.06. 13:20 | Bulba | Szólj hozzá!

Véget ért a harmadik forduló, amiben megtörtént az első összecsapás az orkok és a káosz erői közt. A csatáról készült kis összefoglalót az alábbiakban olvashatjátok Aldor billentyűzetéből:

+++Turbure-i Hadjárat+++

I. Csatajelentés (A Renegát útjai)

Meaneye (Black Legion, 3500 pt) kontra Leaxe (Ork Warband, 2000 pt)


5. Mező - trópusi dzsungel
"Beszivárgás
Felálláskor minden tisztán csak infantry (+character) egységből álló formáció felállási zónája megnövelhető 20cm-el, de ez esetben a teleporthoz hasonlóan tesztet kell dobni D6-al, minden egység után. Ahány 6-os születik, a formáció annyi blast markert kap."

"Sűrű erdőség
Az indirect fire-el tüzelő egységek a találat dobásukra -1 módosítót kapnak."

"Trópusi dzsungel
Minden march mozgás végrehajtásához veszélyes terep tesztet kell végezni."

Bónuszok
Meaneye: 8. A játék során egyszer egy formáció alap mozgása 5cm-el növelhető.
Leaxe: 3. A játék során egy alkalommal az ellenfél bármely tetszőleges dobása újradobatható.


A Renegát útjai


Morajlásokat hall, gépek tucatjainak dübörgését érzi... közel jár. Megkettőzi lépését, mert már száz méter óta gyalog jön, a sikló-motort álcázva hátrahagyta, nehogy ez hozza el idő előtt a végzetét.
Gépek zaja egyre hangosabb és hamarost formát önt, ahogy kiérkezik egy fákkal borított magaslat szélére.
Sűrű dzsungel tárulkozik előtte, ám ez cseppet sem zavarja a kilátásban, mert mindkét fél páncélos csapatait vonultatta fel. Balra az ork sereg gyülekezett, a Renegát talpán érezte a stompák és supa-stompák lépéseinek rengését, még ilyen messziről is. Látta még ahogy a stompáktól balra fák csavarodnak ki a helyükről... valószínűleg az orkok kedvelt harckocsi fajtái a battlewagonok lesznek azok.
A Renegát most jobbra tekintett... gomolygó füstkavalkád mutatta a helyét az áruló Black Legion páncélos erőinek. Arcvonalba rendeződtek, támadáshoz készülődnek de még várnak valamire. E várakozás lehetővé tette a megfigyelésüket. Két Deathwheel, nyolc Land Raider, számos Rhino szállító melyek bizonyára a hírhedt káosz űrgárdistákat rejtegették, amott még felvonult három Decimator szuper-nehéz harckocsi, és Predator harckocsik.
Az orkoknak nincs esélyük, komoly túlerővel állnak szemben... vakmerőségük és harcikedvük xenó létükre elismerésre méltó... xenó létükre? Még mindig úgy beszélek, mintha a rend tagja volnék...

"-HALÁÁÁÁL!!! PUSZTULJATOK, FÉRGEK!!!!"

Honnan jön ez? Ez nem szokványos... ez nem fizikai hang volt! Ez a hipertérből jött!
Tehát erre várt az áruló légiók hadigépezete...
A méltán rettegett káosz terminátorgárdisták teleportáltak a hipertéren keresztül, közvetlenül az ork battlewagonok köré, taktikusan esélyt sem adva a menekülésre. Csodálom, hogy az orkok nem is gondoltak a menekülésre... ennyire ostobák lennének, netán jobban félnének saját vezérük haragjától? A jó kiállás nem javított az esélyükön, a terminátor páncélzattal szemben csekély károkat tudtak csak okozni, míg a viszontválasz elsöprő volt, mert még Ő is segítette őket. Személyesen nem volt jelen, csupán az ereje... az Ő jelét viselték páncéljukon... kárhozott lelkükön.

Újra hallom a dübörgéseket, a stompa század a káosz páncélosok felé állt fel, ezért ahhoz, hogy roppant ágyúival tüzet zúdítson a káosz terminátorgárdistákra el kellett fordulniuk. Cselekedetük nem volt hiába való, mert olyan mérhetetlen tűzesőt nyitottak, amely meghátrálásra kényszerítette amaz félelmet nem ismerő harcosait. Ők is tudják, hogy bár közel állnak hozzá, korántsem halhatalanok.

Ebben a pillantban -hogy nem kell tartaniuk a stompák tüzétől- megindult az áruló hadigépezet, teljes sebességre kapcsoltak, hogy minél előbb lőtávolba érjenek, nem számított nekik, hogy a sűrű dzsungel imitt-amott akár fennakadást is okozhatott volna.
Ezután az ég felől is morajlást lehetett hallani. Ork vadászbombázók jelentek meg az égen és a káosz Rhino csapatszállítókat vették célba, úgytűnik az volt az orkok stratégiája, hogy ha már veszítenek, legalább minél több kárt okozzanak, ehhez pedig a legsebezhetőbb célpontokat választották. A robbanásokból ítélve sikerrel jártak, talán három vagy négy Rhinot is elkaphattak. Ebben a pillanatban Hell Talonok sűvítettek el, le is szedtek egy ork vadászbombázót, a többinek is károkat okoztak, ám ők sem úszták meg veszteség nélkül, mert kettő is a dzsungel mélyébe zuhant.
Sőt még a lángoló Rhinok maradékából előmászó káoszgárdisták, kiket megóvott erőpáncéljuk habozás nélkül az égbe lőttek, hogy bosszút állhassanak, az alacsony magasságban repülő ork pilótákon.

Innentől kezdve a csata végleg eldőlt, minden létező káosz erő a stompákat vette tűz alá, míg azok összevissza még próbáltak némi veszteséget okozni, ám végül még az orkok is belátták, hogy néha jobb kereket oldani... ahogy ők szokták mondani az "nem vereség, mert később visszajöhetnek".
Erre kell alapoznom nekem is, mert amíg a káosz erői uralják ezt a területet, addig itt nemtudok átjutni az úticélomhoz... várnom kell.

Az új fordulóhoz frissítettem a táblázatokat és a térképeket, amiket az alábbi linkeken lehet elérni:

JÁTÉKÁLLÁS

TÉRKÉP

MEZŐEFFEKTEK

Az új fordulóhoz elvégeztem a sorsolást, így a lépési sorrend a következőre változik:

Bulba

Gobbo

Matusy

Meaneye

Leaxe

Címkék: battlereport Turbure-i

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr924698298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása