Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Tüzijáték Baraspine egén - Battle Report

2011.07.14. 08:49 | Leaxe | 1 komment

Baraspine rendszer/Calixis szektor/Adrantis al-szektor/Segmentm Obscurus

 

Hajnali négy óra

 

A prédikátor megrezzent az újabb becsapódásra. Fejére a katakombák boltíveiről újabb adag finom por hullott. Már le sem törölte.

 

Egy hete tartott a bombázás. Elsőként a katedrálistól délre eső városrész esett áldozatul az orbitális pályáról indított ork lövedékeknek. Csak a bombázás stílusából tudták, hogy orkok. Házméretű vörösen izzó aszteroidák égő kardként hasították keresztül az eget és iszonyú pusztítást végezve csapódtak be bolygószerte.

 

 

A prédikátor társaival együtt a támadás kezdete óta a katakombákban bújkált. Szinte minden idejüket imádkozással töltötték. Az Istencsászár csodát tett. A katedrális szinte érintetlen volt. Ő és társai is biztosak voltak benne, hogy nem eshet bántódásuk. Ha az orkok leszállnának, Szent Allyssa csodás módon feltámadna 1500 éve tartó álmából és a jóslat szerint elbánna minden betolakodóval. Minden nap a túlélők azért imádkoztak a szent kéken derengő üvegkoporsója előtt, hogy mihamarabb felébredjen. A Szent nyughelye mélyen a katedrális alatt volt a bolygó sziklakérgébe vájva. A prédikátor számára teljesen érthetetlen gépekkel zsúfolt fém szoba közepén szent kéken derengő arca nézett le rájuk. Mintha aludna. Mintha soha nem halt volna meg.

Miután az első sziklák egyike az asztropaták tornyát radírozta le a térképről, a Szent volt az egyetlen bizodalmuk. Segítség máshonnan nem fog érkezni.

---------------------------

{a szöveges részek ork nyelvből fordítva}

- A nyakad köré tekerem a beleid, ha eltaláljátok a katedrálist – csapott öklével trónja grox-csont karfájára Sisakroppantó Skumfug hadúr. Még így ülve is a hadihajó hídján nyüzsgő orkok fölé magasodott.

- Ha az a kukac emberfajzat igazat beszélt mielőtt kinyuvadt, akkó ott van alatta a nagy cucc. Nekem köll az a kéziágyú, a tele-izé meg a többi jóság amit jól beszerelnek az agyasok a hajómba.

A hajóhíd ablakain keresztül látta, amint egy újabb szikla indul pörögve a falszín felé.

- No, elég lössz, toljuk és kenjük el a maradék nyápicok arcát. Köll a cucc. Mindenki irány a hangár. Te is, vazze, látlak. Ma nem úszod meg a radargép mögé bújva!

{/a szöveges részek ork nyelvből fordítva }

--------------------------

 

- Uram, számításaink szerint az orkok túl meredek pályán közelítették meg a bolygót a leszállóegységek indításához. Mire korrigálnak az körülbelül három óra és 27 percig fog tartani. Mire újra a helyes pozícióba kerülnek, mi le tudunk szállni és a katedrálisból el tudjuk hozni a Szent koporsóját anélkül, hogy űrcsatát kockáztatnánk. Egységeink egy része közben a város melletti dombon álló kutatóbázis rendszereit beindítva aktiválni tudják a déli kontinens rakétasilóit. Ha az Istencsászár áldása rajtunk lesz, a nap végére nem sziklák, hanem füstölgő ork cirkálódarabok fognak potyogni az égből.

- Rendben. Ez az egyetlen lehetőségünk. Értesítsd testvéreinket az asztropatákkal. Ha itt elbuknánk, valaki tudjon róla és álljon értünk bosszút.

- Welther káplán szeretne részt venni a csatában. Két napja ébresztettük fel hosszú álmából.

- Testvérünk 1000 éves tapasztalata sokat segíthet nekünk. Megtisztelés számomra, ha mellette harcolhatok majd.

 

 

Célok:

-         Orkok: A katedrális elfoglalása, a kutatóbázis megtartása

-         Űrgárdisták: A katedrális megvédése, a kutatóbázis elfoglalása

 

 

 

Az orkoknak a várostól délre sikerült landolniuk (az ork navigátor arcán a nagyfőnök vaskesztyűs öklének lenyomata maradt a hibás manőver miatt…). Amíg elérték a folyót, nagyon kevés túlélőt találtak. Azok is nyápicok voltak. Az első meglepetés akkor érte őket amikor megpillantották a romos házak fölé magasodó Warhound titánok sziluettjét.

 

/a szöveges részek ork nyelvből fordítva/

Nocsak. Ezek hunnan bújtak elő? Sok-sok nagy nyápic kukac. Remek! Jó kis bunyó lesz! Gyakáááááááááás!  

/a szöveges részek ork nyelvből fordítva/

 

 Első kör:

A város felett megjelent két Thunderbolt vadászgép. Közben a hátirakétás rohamegység sürű füstoszlopot hagyva maga után a folyó felé repült. A romokon átgázolva a két titán a folyón átívelő híd közelébe nyomult. A horizonton 3 ork vadászbombázó tűnt fel és iszonyú géppuskatüzet szórva összeakaszkodtak a rájuk támadó járőröző birodalmi gépekkel. Bár a birodalmi pilóták mindent megtettek, gépeik a golyózáporban szinte szétestek a levegőben az ork sereg csatakiáltásaival követve . Az ork gépek rakétáikkal a titánokra támadtak, de ahogy a robbanások elültek, a védőpajzsok felvillantak és a titánok sértetlenül álltak.  A katedrális árnyékából dübörögve tört elő egy osztag Land Raider (mostantól LR), akik szintén a folyó közelében helyezkedtek el. Az ork tankok lövegei is feldördültek, de a távolság és a remek páncélzat miatt csak a festéket tudták leverni a birodalmi járművekről. Az orkok meglepetésére egy újabb LR osztag tűnt fel a katedrális mögül. Egy másik ork tankosztag előrenyomult, és az egyik felspécizett tankból kicsapódó plazmalövedék keresztülégette az egyik LR-t.

 

A romos épületek közül néhány Rhino csapatszállító gurult ki, belőlük rakétavetőket cipelő űrgűrdisták foglalták el helyüket a folyó melletti romos épületben. Mögöttük a poefelhőből egy három méter magas harci gép lépett elő (dreadnaught). Vastag páncélzatára szerelt hangszórókból az Istencsászárhoz szóló litánia hallattszott.

Eközben az ork főnök embereivel bevetette magát a dombtetőn álló kutatóbázisra, és amit hasznosnak láttak, azt mind összeszedték. Újabb gárdista csapatok bukkantak elő a romok közül. Néhány rakétákkal felszerelt Landspeeder libegett elő, majd egy osztag csapatszállító érkezett a katedrális elé. Az egyik csapatszállítón díszes zászlót lengetett a szél.

Az erdő felöl újabb ork vadászgépraj csapott le a titánokra, de szintén semmi hatása nem volt.

 

 

 

Második kör:

A folyótól nem messze álló LR formáció tüzet nyitott (marshal parancs – lő+re-group) a folyó túlpartján előrenyomuló orkokra, akik két füstölgő roncsot hagynak maguk mögött a zárótűz eredményeképp.

A másik LR csapat is tüzet nyit a másik ork osztagra. Az egyik ork tank látványosan kettéhasad egy találattól. A két titán a folyó hídját figyeli, hogy bármikor rálőhessenek a megjelenő orkokra. A pálya jobb oldalán a hátirakétás orkok egy romos épület tetején landolnak. A nehézfegyveres űrgárdisták remek lőpozíciót vesznek fel az elfoglalt épületben. A katedrális elé megérkezett csapatszállítókra egy raj ork vadászbombázó csap le, rakétáikkal elpusztítva az egyiket, a benne ülőkkel együtt.

 

Kis kavarodás után az ork tankok mégiscsak tüzelnek, sikeresen kilőve egy újabb LR-t.

 

 

 

Harmadik kör:

A teljesen begőzölt modorosok semmibevéve a titánokat, átszáguldanak a folyón. Ez nagy hiba volt. A két harci gép egyszerre nyit tüzet, szinte elpárologtatva a motorokat a nagy energiájú lézerlövésekkel. A motorosok maradéka eszeveszett menekülésbe kezd.

 

A város fölött köröző ork csapatszállító pilótái egyszerűen nem bírtak már magukkal, zuhanórepülésben megközelítették a katedrálist. Az összes ablakból ork géppuskák, rakétavetők bukkantak elő és az össztűz hatására az egyik gárdista csapatszállító hangos robajjal semmisült meg. A bent ülőket is lekaszálta az ólomeső. Az ork gép nyomában egy raj ork vadász is lecsap, egy egységnyi űrgárdista kapja a tűzerő jó részét, helyükön csak kráter marad.

 

Az űrgárdista parancsnok rádión a LR osztagnak ad utasítás, mire azok pusztító lövésekkel az ork tankosztagot megtizedelik és csúnya menekülésre kényszerítik. A másik LR egység ugyanígy jár el, hasonlóan hatásosan. A híd környékét égő ork tankok borítják.

 

 

A két titán keresztültörve a romos épület maradékán átkelt a folyón, pusztító tüzet zúdítva a kutatóbázist fosztogató orkokra, jópárat elfüstölve. A begőzölt orkok megrohamozták a titánokat, de nem sok kárt tudtak okozni a védőpajzsok miatt. Az orkok hibáját kihasználva néhány Landspeeder röppent elő. Technikusok ugráltak ki a gépekből és a maradék pár fosztogató védőt lekaszálva az állomás irányítóterme felé indultak.

 

Az orkok tehetetlenül nézték ahogy seregük összeomlik az űrgárdista támadás során. A hadúr bömbölve, fejeket bezúzva adott parancsot a csapatszállítónak, hogy felvegye őt, de a csapatszállító drogoktól tomboló rakománya addig ordított a pilótával, míg az közvetlenül a katedrális előtti téren tette le a hatalmas gépet. A feltüzelt orkok azonnak kiugráltak és véres közelharcba kezdtek a katedrális kapuját védő űrgűrdista parancsnok egységeivel. A túlerővel rendelkező és a nehéz pengékkel felszerelt orkok közelről rettenetes pusztítást végeztek az űrgárdisták soraiban. Nem is vették észre a harci őrjöngésben, hogy csapatuk szinte teljesen elfogyott a győzelemben. A maradék ork a kaput berobbantva rontott be a katedrálisba, véres aratást rendezve az epületben bújkálók között. Nemsokára füst és lángok csaptak ki a katedrális ablakain.


Végeredmény: döntetlen

 

 

A prédikátor volt az első aki meghalt a benyomuló orkok fejszéitől. A Szent stázishengerét a a földre döntötték. Az ork mérnökök a különböző gépeket vizsgálgattak. Az egyik ork felfeszített egy fémszekrényt, ahonnan egy fura, rakétavetőszerű fegyvert cibált ki.

- Nagyon zsír, ez az enyim! – kiáltotta, a fegyvert két kezével magasba emelve

- Túróst – böffentett az egyik mérnok ork, és lenyomta fegyverén az elsütőbillentyűt. A kicsapódó zöld villám a hátsó falig repítette a szerencsés megtalálót.

- Enyim, enyim – ordította egy harmadik, félrelökve a mérnököt agára hagyott állomáshoz és átlendülve a sztáziskoporsó felett. - Nekem köll! – lendült előre a negyedik.

 

A katakombák homályát torkolattüzek fénye világította be…

-------

- Az Elveszett Lelkek Harangja szól majd elesett Testvéreinkért! Koordinátákat megadni, rakétákat célra irányozni! Az ork cirkáló hajtóműveire célozzanak ha lehet. A többit elintézi a gravitáció. Túl alacsonyan vannak így is.

- Kilövés 9 perc múlva. A gépszellemet nem volt könnyű felébreszteni, de így is 39 töltetet sikerült aktiválnunk!

- Az Istencsászár dühe lesújt rájuk!

 

-------

 

- No, akkó most én vagyok a főnök – morogta a hajóhídon a tagbaszakadt ork. Páncéllemezei fémesen összedörzsölődtek, ahogy beleült a kapitányi székbe. A régi kapitány mán nem gyün vissza, tuti.

Senki nem merte a hajóhídon felemelni a szavát a döntés ellen.

- No, akkó toljunk az arcukba mindent ami van. Főleg arra a két járkáló izére. Meg azt a nagy kunyhót is szórjuk meg. Ne maradjon abbó a körzetbő semmi.

Van még jópár szikla itt parkolópályán a hajó mellett…

 

Címkék: battlereport

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr343065078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leaxe 2011.07.17. 16:07:20

A papír Notre Dame remekül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Isteni szerencse hogy ennyi évet túlélt a padláson.
süti beállítások módosítása