Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Harracudai fosztogatás - Battle Report

2011.06.23. 07:53 | Bulba | 1 komment

 

 Ork vs. Space Marine

 

Ork (Leaxe) - Ghazgkhull Thrakka's War Horde 3.000 pont

Space Marine (Bulba) - Serpent Chapter Space Marines 3.000 pont

 

Előzmények

 

A Serpent Chapter egykori központja a Harracuda bolygón volt. A bolygót a Nagyobb Jó érdekében megtámadta a tau faj, akik ellen kivezényelték a Birodalmi Gárda egy hadosztályát. A hadosztály parancsnoka az utasításai ellenére nukleáris csapást mért a bolygóra, elsöpörve a taukat és a birodalmi erők (így a Serpent gárdistáinak is) jó részét. A rendház Kaisersbergbe helyezte át központját, de a primarcha sztáziskoporsója Harracudán maradt, aminek az őrzését azóta is ellátja a rend egy százada.

Manapság a nukleáris háborút túlélők vegetálnak az egykori városok romjain. Egy ork fosztogató kalózbanda portyázásai során talált erre a bolygóra és leszállt, hátha találnak még valami elvihetőt vagy szétgyakhatót. Nem számoltak azonban az űrgárdisták jelenlétével egy elpusztított bolygón...

 

Ork haderő


Az orkok a már jól megszokott módon olyan létszámban érkeztek, mint a felszabadító Vörös Hadsereg. És még a céljaik és módszereik is hasonlóak voltak...

Az ork haderő a következő formációkból épül fel:

Blitz Brigade: 8 Dethkopta

Warband: 2 Nobz, 6 Boyz, 2 Grotz, 2 Killa Kan

big Blitz Brigade: 8 Gunwagon, 2 Oddboy

big Blitz Brigade: 8 Gunwagon, 2 Oddboy

Stormboyz Warhorde: 8 Stormboyz

Kult of Speed: 8 Warbike

Mekboy Stompamob: 5 Stompa, 3 Dreadnought, 2 Flakwagon

big Warband: 1 Warlord, 4 Nobz, 12 Boyz, 4 Grotz, 1 Gunwagon, 1 Oddboy, 1 Killa Kan

Fighta Squadron: 3 Fighta Bomba

Landa: 1 Landa

A Warband tartalékba került, a későbbiekben a Landával fog megérkezni.

 

Space Marine haderő

 

 Az orkokkal szemben egy sokkal kisebb űrgárdista erő nézett farkasszemet.

Tactical Marines: 1 Supreme Commander, 5 Tactical Marines

Tactical Marines: 6 Tactical Marines

Land Raider: 5 Land Raider

Land Raider Helios: 5 Land Raider Helios

Land Raider Ares: 5 Land Raider Ares

Thunderhawk: 1 Thunderhawk

Thunderhawk: 1 Thunderhawk

A két Tactical Marines formáció tartalékba kerül, ők majd a Thunderhawkokkal a későbbiekben érkeznek.

 

Terep és felállás

 

A terep berendezésekor egy félig városi, félig nyílt területi pályát készítettünk. Nehezítésként elhelyeztünk egy folyót, ami keresztbe vágta a harcmezőt, két átkelővel. Egyik egy híd, ami normál terepnek minősült, a másik egy gázló, ami mocsaras terepnek lett minősítve. Az épületek mindegyike csak gyalogság által járható.

Objekívaként az orkoknak három hipertéri kaput kellett elfoglalni (ez volt kéznél), az űrgárdistáknak pedig egy kilőtt Stormblade, egy kilőtt Rhino és egy kilőtt elda Storm Serpent volt.

A felállásra a kezdeményező dobást az űrgárdisták nyerték, de átengedték az orkoknak. Felváltott felállás után az alábbi kezdő pozíció alakult ki.

 

 

 1. Kör

 

A kezdeményezést az űrgárdisták nyerték, de mivel sokkal kevesebb formációjuk volt az asztalon, ezért átengedték a kezdést az orkoknak.

Az orkoknak berepült a Fighta Squadronja a harctérre és megtámadta a Land Raider Heliosokat, amikből egyet sikeresen ki is lőttek. Válaszul megérkezett az SM légitámogatása egy Thunderhawk képében, hogy szétkergesse az ork gépeket. Heves légiharcban le is lőtt két fighta bombát, de végül az orkok kerekedtek felül és a Thunderhawk a földbe fúródott.

 

Ezt követően az orkok megközelítették a hidat a Blitz Brigade-al, hogy átkeljenek, de a Land Raiderek tüzet nyitottak rájuk a folyó túlpartjáról, amivel sikerült is megfutamítani őket.

A Stompák hatalmas rohanásba kezdtek, hogy kilőjék a Land Raidereket. Valószínűleg a nagy lendület miatt még véletlenül sem találtak azonban el senkit. A Heliosok viszont igen. Helyből (sustained fire) tüzet nyitottak a Stompákra, amikből ki is lőttek hármat és megsemmisítettek egy Flakwagont is.

A másik Blitz Brigade is benyomult a városba. Az űrgárdisták (mivel az egyik Thunderhawk elpusztult) nem kockáztathatják meg, hogy ne tudják behozni a tartalékokat, így bejönnek a megmaradt Thunderhawk-al, a fő objektíva melletti épülethez, majd szépen be is költöznek.

Mozgásba lendülnek az ork Dethkopták, hogy kivegyék ők is a részüket az ereszd el a hajamból. Hogy megállítsák őket, a Land Raider Ares-ek benyomulnak a házak közé és tüzet nyitnak minden fegyverükkel, de semmit nem találnak el (20 dobásból egy darab 5+ sem sikerült!!!).

 

Ezt látva a Warlord megrészegül és megindul a big Warband az Ares-ek felé, miközben a warbike-ok a hídon átszáguldanak a folyó felett.

A repülőgépek elhagyják a pályát.

Ezzel minden lépés lement. A kör végi rally után a megtört ork formáció továbbra is megtörésben maradt.

 

2. Kör

 

A kört az SM kezdi, a Land Raiderek rálőnek a Stompákra, kilőve egy Stompát és egy Dreadnought-ot.

A kezdeményezést megtartva ismét bejön a Thunderhawk és kiszáll belőle a másik Tactical formáció, hogy elzárja az ork tankok útját, nehogy azok hátbatámadják az Ares-eket. Nem is teszik, hanem egy sustained fire-el rálőnek a Tactical Marine-okra, kettőt elpusztítva.

Ezen felbuzdulva a Warbik-ok megrohamozzák (motorosnál furán hangzik) a Heliosokat és mind egy szálig ronccsá verik szét őket, négy mocis srácot veszítve.

A csatatestvérek halála felbőszíti a Tactical formációt, amelyik a házból nézte végig a 

rohamot. Dühüket a Stompákon töltik ki, minden fegyverükből tüzet nyitva rájuk. Veszteséget nem okoznak, de a sok kopogó golyó okozta stressz miatt a Stompák menekülőre fogják.

Az SM Ares-ek átveszik a kezdeményezést és egy sustained fire-el kárpótolják magukat az előző sikertelen támadásukért (20 dobásból 15 siker). A Dethkopták hullanak, mint a legyek és menekülésbe kezdenek.

A maradék ork légierő hatástalan támadást intéz az Ares-ek ellen.

A big Warband double akció keretében rálő az Ares-ekre, de nem okoznak komoly kárt bennük.

Ekkor jönnek a Stormboy-ok. Berepülnek az épületbe, közelharcba bocsátkozva az űrgárdistákkal. Hiba volt. A Tactical Marine-ok pillanatok alatt szétverik a támadókat.

Az ork repülők elszállnak, a Thunderhawk viszont a pályán marad.

Ezzel le is ment minden lépés. Az összes megtört ork megtörve is marad.

 

3. Kör

  

A változatosság kedvéért a harmadik kört az orkok kezdték, légitámadást intézve a Land Raiderek ellen, egyet megsemmisítve közülük. Megtartva a kezdeményezést a big Warband is támad, kilőve két Ares-t.

A sok találat jelző miatt az Ares formáció marshall parancsra kényszerül, kilő két Boy-t és leszed 2 találat jelzőt.

A kezdeményezést most az űrgárdisták veszik át és az épületből megtizedelik a Stompákat, a lövöldözés végére egy Stompa és egy Dreadnought marad csak talpon.

 

A másik oldalon a Warbike-ok elfoglalják az orkok fő objekítváját, azonban a Tactical formáció a Thunderhawk-al odarepül és kiszállva vitatja az objektívát (jelenleg nem jár érte pont az orkoknak).

A Blitz Brigade eközben tüzet nyit a Land Raiderekre, de nem okoznak veszteséget. A Land Raierek nem is foglalkoznak velük, hanem megsemmisítik a Stompa formáció maradékát.

Ekkor jön be az ork Landa, ledobva a Warband-et a főobjektívát vitató marine-ok mellé, közelharcban el is pusztítva azokat.

 

Kör végén a rallynak egy tétje volt csak. Az űrgárdisták fő objektívája mellé sodródott az utolsó, megtört Dethkopta. Ha megdobja a rally-t és visszatér megtörésből, vitatja az objektívát és ez esetben az SM-ek nem kapnak érte pontot. Ehhez 6+ kellett megdobni és sikerült!

A csata eredménye így döntetlen lett:

- az orkok elfoglalták a fő objektívájukat 1 pont

- az SM-ek megsemmisítették a legdrágább ork formációt (Stompa) 1 pont

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanulságok

 

A meccs fő tanulsága, hogy a mostani menekülési szabály nem jó. A marine-ok simán nyernek, ha a kis ronggyá lőtt Dethkopta nem a támadó tankok felé kezd menekülni. Az új szabályon kidolgozás alatt van.

A másik fő tanulság, hogy az orkok sem verhetetlenek. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy viszonylag kevés gyalogos érkezett. Ha nagyobb tömegben jönnek, a marine sereg egyszerűen képtelen annyit lőni, hogy leszedje vagy megtörje mindet. De már erre is megtaláltam az ellenszert...

Címkék: battlereport

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr93007745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leaxe 2011.06.23. 23:48:37

a gombasörtől betépett ork pilóta nem látta merre menekül. :))

Nekem is kell valamit kitalálnom a marine-ok ellen. Túl könnyen átgázolnak rajtam.
süti beállítások módosítása