Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Seregmustra - Chaos 5. (Slaanesh)

2012.02.02. 10:50 | Bulba | Szólj hozzá!

Jelen cikkünkkel kicsit megkésve jelentkezünk, mivel eddig az Iszonyat Szemében és elzárt Inkvizíciós könyvtárakban kutattaunk a megfelelő tudás után. De végre kivergődünk a warpból, mivel a káosz utolsó entitásának csapatait nézzük meg alaposabban.

Slaanesh. Ez az a név, ami Watson bá méltán népszerű Űrgárdista regényében megkeserítette az ifjú Öklök életét. Pedig ő az élvezetek ura. Nem mindig olyan elkeserítő az.

Ezt a perverz dögöt nehéz visszaadni egy stratégiai játékban, mégis egész jól sikerült, a szabályok adta kereteken belül. Közelharcban egész sok egység rendelkezik first strike képességgel, ezzel szimbolizálva, hogy a kéjesen vonagló lények megzavarják az ellenfelet. Ügyes.

Slaanesh csapataira jellemző, hogy amolyan úttörő seregként ("ahol tud, segít") bárhol bevethetők, de nagyon meg kell választani, hogy álljanak össze, mivel elsősorban közelharcos erőkből áll.

Főleg tapasztaltabb játékosnak ajánlanám jó szívvel, de fun játéknál bárki számára élvezetes lehet. Komoly tűzerővel érkező ellenfél ellen nagyon kell figyelni a helyezkedésre.

Kicsit változik a seregbemutató megjelenése is, mivel a táblázatos statisztikákat elég nehéz kezelni a blogon. Ezentúl a seregleírások végén találtok egy linket, ami a megfelelő táblázathoz kalauzol el benneteket. Itt összesített formában megtaláltok minden szükséges információt.

 

Karakterek

 

A többesszám költői túlzás, mivel csak egy van belőle, mégpedig a

Lord of Pleasures

A madárfejű démon. A sereg supreme commandere. Azon kevés főparancsnokok egyike, aki nem üt macro-weapon ütést. Cserébe rögtönölő. A többi nagydémonnal összehasonlítva gyatra a srác, de nem kell megidézni. Közelharcban ugyan erősnek tűnik a first strike és az extra támadás, de valójában nem az, mivel annak a formációnak a képességeit használja amihez csatlakozik. Ez azt a hátrányt is magával vonja, hogy könnyen leszedhetővé válik, ami nagyon érzékeny veszteséget okoz a seregnek. Tipikusan hátsó vonalban tartózkodó commander.

 

Gyalogság

 

Gyalogság tekintetében nyálcsorgató kéjencek közül válogathatunk. Elsősorban közelharci orientáció jellemző rájuk, de szükség esetén bevethetők egy kis lövöldözésre.

Seekers

Dinoszauruszon lovagló démoni nők. Ízlés dolga, hogy kinek tetszik (minden értelemben). Közelharcban félelmetes ellenfél, a first strike és az extra támadás a 3+ close combattal párosulva nagyon hálás tud lenni. Ha figyelembe vesszük a sebességet és a páncélozottságot, valószínűleg ez az egység lesz az elsőleges csapásmérő erő. És még invulnerable save-el is rendelkezik.

Fiend of Slaanesh

Megidézhető kisdémon. Elsődleges előnye a nagy sebesség, azonban nem igazán ütőképes egység. Közelharcban használható valamennyire, de fő feladata a golyók elkapása (foggal, mellkassal vagy homlokkal). Elsősorban nagyobb hordában, vagy segédcsapatként alkalmazható, esetleg hátsó vonalakból objektíva foglaló egység, míg elöl takarítanak a nagyfiúk/nagylányok/nagysemlegesneműek/nagyhermafroditák/nagytranszvesztiták.

Siren

Elsősorban közelharcos egység, de énekhangjával még a fedezékben lévők ellenállását is képes megtörni. Ideális cityfight egység. Gyors, a jump pack eljuttatja bárhova, a beásott ellenfél sem gond és közelharcban is erős.


 

Noise Marine

Egy rendkívül jó gyalogsági egység. Átlagosat üt, de képes zavart okozni az ellenfél soraiban, miáltal könnyebben megtörhetőkké válnak. Erejét tekintve felülmúlja az átlag birodalmi space marine-t, de járművek ellen kevésbé használható. Jól elhelyezett overwatchal lehetnek igazán veszélyesek, de megfelelően mozgatva, talán a war engine-ek kivételével bármi ellen jó eredménnyel bevethetők. 

Daemonette

Ezek az egységek szinte mindenki előtt ismertek, aki kicsit is járatos a W40k világában. Megidézhető kisdémon, a seekers gyalogos megfelelője. Potenciális veszélyforrás közelharcban. Nagyon nagy hátránya, hogy lassú, így kiemelten fontos a jó manőverezés vele.

 

Páncélozott járművek

 

Dreadnought

Az űrgárdista dreadnought szentségtelen változata. Iszonyúan brutális gép, felszerelve minden földi (warpi) jóval, amit csak el lehet képzelni. Képességeit elsősorban firefight assaultban tudja kibontakoztatni, de fel van szerelve a noise marineok blast masterével, így ő is igazi irtókép lett. Szerepe elsősorban a tűztámogatás.

Land Raider

A klasszikus LR változata. Fegyverzet terén a különbség mindössze annyi, hogy a heavy bolter helyett egy blast masterrel van felszerelve. Azonban ez az aprónak tűnő változás hatalmas használatbeli előnyöket hozott a birodalmi LR-hez képest. Tűztámogatásban sokkal erősebb lett, így egy jó rohammal (szállított gyalogság előugrik, assault firefight), komoly csapást mérhet az ellenfélre. 

Debaser

Defiler Slaanesh módra. Disrupt hegyek, first strike mindenhol, macro-weaponok. Igazából az értékei magukért beszélnek. Tűzhacban erős, kis mértékben légvédelemkén is alkalmazható, de legnagyobb ereje kétségkívül az assault. Itt mind közvetlen közelharci, mind tűztámogató szerepben erős. Egyetlen hátrányaként a kis sebesség hozható fel, azonban ezt az infiltrator szabály ellensúlyozza. 

Daemon Knight

Az imperial knightoknak egy változata. Annak, aki nem tudná mi is ez: tulajdonképpen bazi nagy robotok önálló cselekvési programmal. Nagyobb, mint egy dreadnought, de kisebb, mint egy scout titan, így nem számít még war engine-nek. Gyorsaságával könnyen manőverezhető a harctéren. Fő profilja a tankelhárítás. Mivel scout (hatalmas a zone of controll) és fearless, így kiválóan alkalmazható overwatchba állítva fontosabb pontok tartására, vagy támadási útvonalak lezárására.

 

Harci gépek

 


Keeper of Secrets

A roppant misztikus név egy nagydémont takar. Iszonyatosan nagyot üt, mind közel, mind távolharcban. Közelharcba hátránya, hogy ütése nem macro-weapon, de ez visszajön lövésnél, mert abban háromszorosan is az.

Kicsit lassú, de a szárnyainak köszönhetően a terep nem feltétlenül okoz nehézséget neki.

Ha lehet, mindenképpen érdemes behozni a seregbe, mivel valószínűleg komoly tűzerőt le fog kötni. Viszont nagyon fontos, hogy mi ellen kerül bevetésre, ezt a sereg fő irányultsága döntse el.

Sokkal alkalmasabb lenne a seregvezéri tisztre kollégájánál, de mindenki szerencséjére nem az. Az kellene még csak, hogy command képességgel magával tudjon rántani közelharcba két seekers formációt. Belegondolni is rossz...

 

 

 

 

 

 

Titánok

 

Titánok terén el vagyunk kényeztetve. Kapásból két scout titánból választhatunk, egyikük a:

Questor Titan

Kicsi, fürge, de brutálisan erős scout titán. Elsődlegesen gyalogság elleni konfigurációval rendelkezik. Tűzharci képességei kiemelik más scout titánok közül.

 

Subjugator Titan

Főleg közelharci gép. Képességei lehetővé teszik könnyebb csatatitánok leküzdését is, képzeljük el mit tud tenni annál kisebb egységekkel...

 

Reviler Titan

Könnyű csatatitán. Főleg járművek ellen használható, de gyalogság ellen is megállja helyét. Egyetlen hátránya a viszonylag korlátozott lőtávolság, így a helyes manőverezés elég lényeges vele.

 

Painlord Titan

A non plus ultra. Megérdemli a nevét. Mind közelharban, mind távolharcban megállja a helyét, bár egy Adeptus Mechanicus titánnak igazából nem komoly ellenfele. Minden másnak igen.

 

Slaanesh seregei (LINK)

 

 

Címkék: sereg

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr693277092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása