Címkék

Utolsó kommentek

  • Leaxe: Megnéztük az első titán durranáskor. Scoutra is kapnak. "If any Scout or Battle Titan formation is destroyed, then any friendly formations within line of sight receive one blast marker." MeyilKree... (2015.10.28. 08:47) A titánok harca
  • Bulba: Bár nem néztem meg most a sereglistákat, de úgy rémlik, hogy az AM-nél csak battle titan kilövése után kap a többi line of sight-ban álló formáció blast markert. A Warhound viszont scout titan... (2015.10.28. 05:06) A titánok harca
  • MeyilKree: Azonnali betűméretnövelést követelek, mert olvashatatlan telefonon és tableten is! A képek jók viszont! ;) (2015.10.27. 22:59) A titánok harca
  • Sebitar: Ó jessz! Köszöntük!:) (2014.08.15. 18:55) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Petrow: Nicey nice, köszönjük! (2014.08.15. 13:22) Epic szabálykönyv magyarítás 2nd edition
  • Utolsó 20

Alapszabályok 4. - Lövés

2011.06.17. 11:10 | Bulba | Szólj hozzá!

A cél felvétele

Egy formáció minden egysége ugyan arra az ellenséges formációra köteles tüzelni, lövéseiket nem oszthatják meg két formáció közt. Amely egység valamilyen okból nem képes tüzelni, elveszti lehetőségét a támadásra.

Lövés feltételei

Ahhoz, hogy egy formáció megtámadhasson egy másikat, az alábbi feltételeknek kell teljesülnie: - a támadó egy egységének lővonalban kell lennie az ellenség egy egységével - a célpontnak lőtávon belül kell lennie - a támadó nem lehet elnyomva (találat jelzőkkel)

Lővonal (Line of Sight, LoS)

A lővonal egy egyenes, akadálytalan vonal a tüzelő és a célpont közt. A terepalakzatok és a harci gépek (WE) blokkolják a lővonalat. Magaslatról a terepalakzatok csak akkor blokkolnak, ha több, mint 10cm-t kitakarnak a lővonalból. A lővonal meglétét az „egység szemével nézve” kell megállapítani. Indirect fire módban tüzelő fegyvereknek nem blokkolja a lővonalát semmi.

Előmérés

Az Epicben minden távolság, így a lőtáv is előre lemérhető.

Lövési eljárás

Egy lövés az alábbi lépésekből áll:

1. Találatjelző elhelyezése: az ellenséges formáció a rálövés miatt kap egy találatjelzőt

2. Támadó dobás: a támadó a fegyvereinek megfelelő számú kockával támadást dob. Az egyes dobások célszáma a fegyver típusa mögötti érték, ami egyes esetekben módosul (pl. fedezék).

3. Találatok, mentődobások: a sikeres találatok elölről (a tűzvonalból)- hátra osztandók szét az ellenséges formációban. Addig nem kaphat egy egység két találatot, amíg a formáció minden tagján nincs találat. Ezt követően akit találat ért páncélmentőt (vagy fedezékmentőt) dobhat. Ha ez sikertelen az egység egy sebet kap. Ez WE kivételével az egység megsemmisülésével jár, a harci gépeknek általában több damage capacity (DC)-je van.

4. Találatjelzők elhelyezése: minden okozott egység vagy DC veszteségért egy újabb találat jelzőt kap a célpont formáció.

5. Törésvizsgálat: ha a formáció találatjelzőinek száma meghaladja az abban lévő egységek számát (harci gépeknél a maximális DC értéket), a formáció megtörik.

 

Kereszttűz

Kereszttűzről akkor beszélünk, ha a megcélzott formáción keresztül húzhatunk olyan egyenes vonalat, mely elér egy max 45cm-re lévő baráti formációt. Megtört, vagy marsch parancsot végrehajtott baráti formációk miatt kereszttűz nem adható.

Kereszttűz alatt lévő formáció tagjai -1 módosítóval dobják mentődobásukat és az első támadással elszenvedett veszteségeik után két találat jelzőt kapnak veszteségenként.

Tüzérségi tűz, zárótűz (Barrage)

Egyes fegyverek nagyobb területre ható támadást adnak le, ennek szemléltetésére a zárótüzet használjuk. A lövéssel lefedett területet kör alakú sablon szemlélteti. Ezt mindig úgy kell elhelyezni, hogy a lehető legtöbb egységet fedje le az ellenséges formációból. A sablon alá baráti egység is kerülhet. A támadónak dobni kell minden, a sablon alá akár részben bekerült egységre egy támadást, annak típusától függő értékkel (AP vagy AT). A támadó összes BP fegyvere egyszerre tüzel, így zárótűz pontjaik összeadódnak. Extra sablon esetén a további sablonokat úgy kell elhelyezni, hogy érintsék valamely másik sablont, de egymást ne fedjék át. Extra találat jelző esetén a rálövéskor a szokásos egyen felül, a táblázatba meghatározott számú találat jelző is jár.

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: szabályok

A bejegyzés trackback címe:

https://epichq.blog.hu/api/trackback/id/tr452991735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása